Nedsat pris! Et ganske levende demokrati Forstør
Kategorier / sektioner:

Et ganske levende demokrati (Bog, Hæftet)

Af: Jørgen Goul Andersen

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Magtudredningen
Sideantal: 336
Dato for udgivelse: 8-6-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
ISBN-13: 9788779340503
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

259,25 kr

-13%

Vejl. pris: 298,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Er Danmark stadig et levende demokrati? Hvordan står det til med det politiske engagement? Hvor meget og hvordan deltager danskerne i politik? Er de sociale skel blevet større? Og hvordan står det til med den sociale og politiske tillid og holdningen til fællesskabet?
Det er hovedspørgsmålene i denne bog, der præsenterer et overblik over danskernes politiske medborgerskab - deres deltagelse i og forhold til politik i bred forstand - på basis af Magtudredningens omfattende spørgeskemaundersøgelse af 1640 repræsentativt udvalgte danskere, interviewet i 2000.
Undersøgelsen er gennemført som led i et stort internationalt projekt, der for første gang gør det muligt at gennemføre detaljerede sammenligninger med andre lande, ligesom udviklingen på centrale områder nu kan følges over de sidste 20-30 år?
Bogen tegner et billede af engagerede og ganske aktive borgere, både i sammenligning med andre lande og i forhold til tidligere. Men de traditionelle politiske påvirkningskanaler er svækkede. Deltagelsen har samlet sig mere om de individuelle former og det nære. Paradoksalt nok har det dog ikke svækket hverken fællesskabsorienteringen eller det politiske engagement i de ´store´ politiske spørgsmål.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Et ganske levende demokrati

Et ganske levende demokrati