Nedsat pris! "Et liv uden fædreland": Søren Kams erindringer Forstør

"Et liv uden fædreland": Søren Kams erindringer (Bog, Indbundet)

Af: Søren Kam

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 511
Dato for udgivelse: 6-11-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Udgiver: Mikkel Kirkebæk, John T. Lauridsen
Oversætter: Uffe Gardel
Medforfattere: John T. Lauridsen, Mikkel Kirkebæk
ISBN-13: 9788711408353
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Kort: Hans Møller
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

På eget lager, 1 - 2 hverdage

🛈

59,95 kr

-85%

Vejl. pris: 399,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

For første gang fortælles hele historien om Danmarks mest eftersøgte krigsforbryder, tidligere SS-officer og nazist Søren Kam.


Den 23. marts 2015 døde Søren Kam. Han efterlod sine erindringer nedskrevet i 1986, der først måtte udgives efter hans død. I "Søren Kams erindringer" foreligger erindringerne som en kildeudgivelse med Mikkel Kirkebæk og John T. Lauridsens noter og fyldige indledning.


Erindringerne er Søren Kams udførlige skildring af sit liv fra barndom til alderdom. Han voksede op i et velstillet hjem i Nordsjælland og meldte sig som ganske ung til Waffen-SS. Hans talrige krigsoplevelser på Østfronten beskrives indgående og levende i erindringerne. Som chef for Schalburgskolen deltog Kam senere i mordet på BT-redaktør Carl Henrik Clemmensen.


Efter drabet vendte Kam tilbage til frontlivet, hvor han sent i krigen modtog Jernkorsets Ridderkors og blev takket personligt af Hitler. Siden krigens afslutning opholdte Kam sig i Tyskland under falsk identitet, men 30 år efter blev hans opholdsted i Tyskland kendt, og en af de længste og mest omtalte udleveringssager i danmarkshistorien begyndte.


Den omfattende indledning og noter ved historiker Mikkel Kirkebæk og forskningschef ved Det Kongelige Bibliotek John T. Lauridsen tilføjer en kritisk beskrivelse af mennesket Søren Kam, hans liv og gerninger, udleveringssagen og de dele af Kams liv, der er undladt eller overfladisk beskrevet i Kams eget manuskript.


Indledningen analyserer den såkaldte "modhistorie", som Kams erindringer repræsenterer, samt hans status som ikon og mytebærer for gamle nazister og SS-veteranmiljøet - og fremtrædende fjendebillede for store dele af den danske offentlighed.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

"Et liv uden fædreland": Søren Kams erindringer

"Et liv uden fædreland": Søren Kams erindringer