Nedsat pris! Et lyst værelse: empati, rumopfattelse, kunstnerisk selvspejling og æstetik i kvindelige danske forfatteres og billedkunstneres værker i perioden 1930-90
Kategorier / sektioner:

Et lyst værelse: empati, rumopfattelse, kunstnerisk selvspejling og æstetik i kvindelige danske forfatteres og billedkunstneres værker i perioden 1930-90 (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Eva Pohl

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: University of Southern Denmark studies in Scandinavian language and literatures
Sideantal: 129
Dato for udgivelse: 26-3-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Nr. i serien: Bind: vol. 123,
ISBN-13: 9788776748586
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Med en nytænkende synsvinkel tegner Et lyst værelse konturerne op i broen mellem digtning og billedkunst. Værker af de kvindelige forfattere Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Inger Christensen, Dorrit Willumsen og Pia Tafdrup møder billedkunstneriske værker af Ebba Carstensen, Astrid Noack, Helen Schou, Else Alfelt, Anna Klindt Sørensen, Christine Swane, Viera Collaro og Margrete Sørensen, og nye sammenhænge og indsigter opstår.
Med den tværfaglige synsvinkel lokaliserer Eva Pohl fælles temaer, empati, dynamisk rumopfattelse, æstetik og selvfremstilling i værkerne.
Et lyst værelse peger på et kvindeligt røntgenblik, en strømmende, oceanisk bevægelse, en særlig sanselighed og et stilhedens sprog. For de kvindelige forfattere og billedkunstnere er der ofte en dobbelt skabelse – i det kunstneriske arbejde og moderskabet. Det mentale og det kropslige glider gerne sammen i værkerne. Begge dele er omfattet af empati og omsorg, men der spores også en spaltet følelse. Bogen fokuserer på perioden 1930-1990, hvor det kønsmæssige aspekt artikuleres i litteratur og billedkunst.
Det nydelsesfulde, euforiske ved den kunstneriske skabelse er et fællestræk. Og den kunstneriske koncentration – både når det gælder digtning og billedkunst – er afhængighedsskabende.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Et lyst værelse: empati, rumopfattelse, kunstnerisk selvspejling og æstetik i kvindelige danske forfatteres og billedkunstneres værker i perioden 1930-90

Et lyst værelse: empati, rumopfattelse, kunstnerisk selvspejling og æstetik i kvindelige danske forfatteres og billedkunstneres værker i perioden 1930-90