Nedsat pris! Et nomadeliv Forstør
Kategorier / sektioner:

Et nomadeliv (Bog, Hæftet)

Af: Jørgen Gammelgaard

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 453
Dato for udgivelse: 13-11-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788771907643
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Kasper Gejhede Olsen
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

210,65 kr

-24.5%

Vejl. pris: 279,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Et nomadeliv fortæller den lidt usædvanlige historie om en kvik dreng født ind i en familie på Bornholm, der var ramt af tredivernes arbejdsløshed. Som otteårig flyttede han til København, viste sig at have evner for billedkunsten og kom på Kunstakademiet. Han blev gift, skiftede fag, kom på Askov Højskole og uddannede sig til faglærer, men blev så indfanget af ulandsbistandens verden. Han kom til at arbejde for Mellemfolkeligt Samvirke, FN og EU, og de kom til at bestemme hans og den stadig større families tilværelse med skiftende arbejdspladser i Danmark, Europa og poster i Asien. Men den havde også omkostninger. Skilsmisser kom, koner skulle have arbejde, og børn skulle have uddannelse. Det er dette nomadeliv mellem drøm og ambition og familieliv, bogen handler om.       

Uddrag af bogen 

Det lille mirakel i Koga  
Jeg kan stadig for mit indre øje se en vandstråle vælte op af borerøret og ned over tre drenge, som henrykte og leende springer rundt under det plaskende vand. Solen skinner, og vinden sender en fin regn af dråber ud over den lille kreds, der er samlet omkring boringen. Mens jeg står og ser på de dansende drenge, falder jeg ind i en lille tidslomme og tænker, at meget arbejde ligger forude, landsbyrådet er endnu ikke enige, knivene er stadig oppe i ærmerne, og meget kan gå galt, men det kan ikke bortvejre magien i øjeblikket. Om en halvt eller helt år vil marker ned gennem dalen være under vand, risen vil rejse sig og stå tæt, en høst vil en dag blive bragt i hus, og dalens fremtid vil have ændret sig.         

Om forfatteren 
Jørgen Gammelgaard er født i 1930, uddannet på Kunstakademiet og faglærer i historie og geografi. Han har været lærer på Samsø, højskolelærer i Ry, uddannelsesleder og generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke. Senere FN-rådgiver i Pakistan, Myanmar, Thailand og Indien og direktør for EU-program for vietnamesiske bådflygtninge. Fagforfatter til monografier om Palle Nielsen, Richard Winther og Bjørn Poulsen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Et nomadeliv

Et nomadeliv