Et sødere blod: Hvad 100 år med sukker har betydet for vores sundhed (Bog, Hæftet, Dansk) af Ann Fernholm

Et sødere blod: Hvad 100 år med sukker har betydet for vores sundhed (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Ann Fernholm


Nedsat pris! Et sødere blod: Hvad 100 år med sukker har betydet for vores sundhed

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag A/S

  • Type: Bog
  • Format: Hæftet
  • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
  • ISBN-13: 9788771582703
  • Udgave: 1. (11-11-2015)
  • Oplag: 1. (11-11-2015)
  • Første udgivelsesår: 2015
  • Originaltitel: Ett sötare blod - om hälsoeffekterne av et sekel med socker
  • Omslagsgrafiker: Jette Christensen/Christensen Grafisk
  • Omslagsillustrator: Niklas Lindblad, Mystical Garden Design
  • Oversætter: Lone Østerlind
  • Illustrator: Ingrid Hernvall
  • Fagredaktør: Fagkonsulent Jannet Svensson
  • Originalsprog: Svensk
  • Sideantal: 235
  • Indbinding: Hæftet
  • Mål og vægt: B: 153mm, H: 227mm, D: 17mm, Vægt: 430g
Status: Mangler pt.
Bemærk: Dette produkt kan pt. ikke købes, men du kan få automatisk besked når/hvis dette produkt er tilgængeligt igen. Alt vi skal bruge er din e-mailadresse.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Siden 1950'erne har vi lært, at vi skal spare på fedtet, hvis vi vil undgå hjerteproblemer og åreforkalkninger.  I Et sødere blod hævder den prisvindende svenske videnskabsjournalist Ann Fernholm, at myndighederne og forskerenes fokus på fedt har bygget på skøn og antagelser - ikke videnskabelige beviser. Derimod findes der efterhånden meget forskning, der tyder på, at det er sukkeret i vores mad, der giver os problemer, og at kulhydraterne er skyld i den epidemi af fedme og diabetes, der rammer store dele af verden i disse år. 
Menneskeheden har aldrig indtaget så meget sukker som nu. Bogen viser, hvordan hurtige kulhydrater kan påvirke alt – lige fra nyfødte børns vægt til tidspunktet for pubertetens indtræden, muligheden for at blive gravid og risikoen for at få kræft. Hos voksne fremmer et sødere blod både risikoen for åreforkalkning og udvikling af demens.  
I Et sødere blod gennemgår Ann Fernholm, der har en ph.d. i molekylær bioteknik, de seneste 50 års forskning i kost og sundhed. Hun fortæller historien bag kostrådene og den debat om fedt versus kulhydrater, der har raset i Sverige og resten af den vestlige verden i de seneste år. Hun dokumenterer, at kroppen ikke er så enkel, som forskningen engang mente.

Læsernes anmeldelser (0)