Nedsat pris! Etiske problemstillinger, dilemmaer og paradokser for sundhedsprofessionelle
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Etiske problemstillinger, dilemmaer og paradokser for sundhedsprofessionelle (Hæftet, Dansk)

Af: Red. Marianne Eilsø Munksgaard og Solveig Fjordside

Forlag: Gads Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788712058496
Udgave: 1. (10-07-2020)
Oplag: 1. (10-07-2020)
Første udgivelsesår: 2020
Indbinding: Hæftet
Originalsprog: Dansk

Forventes på lager: 10-07-2020

Status : Mangler pt. fra forlaget.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Denne bog handler om konkrete etiske problemstillinger, dilemmaer og paradokser, som kan opstå i mødet mellem sundhedssystemet, sundhedsprofessionelle og mennesker med forskellige sundhedsudfordringer.


Den kliniske hverdag indebærer for de fleste sundhedsprofessionelle udfordrende situationer af forskellig karakter. Nogle af situationerne indeholder etiske problemstillinger, dilemmaer eller paradokser, der fordrer etiske valg og refleksioner samt klinisk etisk beslutningstagen. Situationerne er mangfoldige, og der er sjældent en givet korrekt måde at handle på. 


De valg (og fravalg), som sundhedsprofessionelle træffer, er i dag af så unik karakter, at det er svært at udlede almengyldige etiske værdier, regler og principper desangående. Etiske værdier er mangfoldige og kommer til udtryk på mange måder i det danske sundhedsvæsen.


Målet med bogen er derfor ikke at anvise konkrete handlinger eller løsninger på etiske dilemmaer og problemstillinger, men i stedet at præsentere forskellige forhold i den kliniske hverdag, der kan give anledning til etisk refleksion. I den sammenhæng anskues etik som en indsigt i, hvad der er et godt liv, og en holdning, der har til hensigt at praktisere det gode liv.

Anmeldelser (0)