Nedsat pris! Europa: En rejse gennem det 20. århundrede

Europa: En rejse gennem det 20. århundrede (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Geert Mak

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779735903
Udgave: 2. (12-10-2017)
Oplag: 2. (12-10-2017)
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 952
Originaltitel: In Europa
Omslagsgrafiker: Mikkel Henssel
Oversætter: Tove Dueholm Nielsen
Originalsprog: Dansk

Status : Ny udgave overvejes af forlaget.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Et helt år rejser Geert Mak på kryds og tværs af Europa for at skrive denne bog. For hver måned tager rejsen ham et årti videre ind i det 20. århundrede. I januar besøger han Paris, hvor århundredet tager sin optimistiske begyndelse med den store verdensudstilling. I december befinder vi os i Sarajevos ruiner, som markerer det blodige århundredes slutning.

Mak finder og følger de spor, som det 20. århundrede har efterladt på vores kontinent. Europas tilstand manifesterer sig på historiske steder og i menneskers historier. Her opdager vi, hvordan fortiden præger vores nutid og forbinder os europæere med hinanden, men på mange måder også adskiller os.

På sin rejse taler Mak med forfattere og politikere, med dissidenter og højtstående officerer, med en bonde fra Pyrenæerne, med den sidste tyske kejsers barnebarn. Europæere som fortæller deres historie, som den var, som de oplevede den, som de husker den.

Geert Mak (f. 1946) er journalist og historiker – og en af Hollands absolut bedst sælgende forfattere. I 2009 udkom på dansk Min fars århundrede – Maks formidable fortælling om sin families historie gennem tre generationer. Men hans hovedværk er Europa, oversat til mange sprog og i 2008 tildelt den store, europæiske litteraturpris „Leipziger Buchpreis zur Europäischen Verständigung“. Den næsten 1000 sider store beretning er desuden blevet en tv-dokumentar i tolv afsnit, vist overalt i Europa og med Geert Mak som fortæller.

Anmeldelser (0)