Nedsat pris! Europamestrene: Fodbold – nation – identitet
Kategorier / sektioner:

Europamestrene: Fodbold – nation – identitet (Bog, Hæftet, Dansk)

Forlag: Turbine
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740609981
Udgave: 1. (06-05-2016)
Oplag: 1. (06-05-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 248
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Europamestrene portrætterer de europæiske landshold der har vundet EM siden 1980: mesterholdets vej mod titlen, stjerner, spillestil og afgørende kampe. Bogen er sprængfyldt med fodboldhistorie og aktuelle tanker om spillets udvikling, men samtidig diskuteres mesterskabets betydning for de respektive landes nationale identitet. Fejringen af den danske triumf i 1992 var et nationalt højdepunkt, som kun tåler sammenligning med befrielsen i maj 1945, men den er ikke enestående i en europæisk sammenhæng. Måske udgør EM-turneringen i virkeligheden det største offentlige terapeutiske rum for den fælleseuropæiske gennemarbejdning af verdenskrigens traumer.

Bogen afsluttes med et kapitel, hvor forudsætningerne for ny dansk EM-triumf diskuteres, og et bud på version 2.0 af Den Røde Tråd i dansk talentudvikling.

Europamestrene er resultatet af et utraditionelt samarbejde mellem førende sportsjournalister og forskere: Luna Christofi, Niels Christian Frederiksen, Niels Idskov, Karl-Christian Lammers, Morten Rasmussen, Dino Knudsen, Mikael Rask Madsen, Rob Hughes, Mogens Pelt og Lykke Friis.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Europamestrene: Fodbold – nation – identitet

Europamestrene: Fodbold – nation – identitet