Nedsat pris! Eventyrdigteren H.C. Andersens mor
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Eventyrdigteren H.C. Andersens mor (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Ruth Svalø

Forlag: Ådalen
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788792819079
Oplag: 1. (31-01-2012)
Udgivelsesdato: 31-01-2012
Første udgivelsesår: 2012
Indbinding: Paperback
Sideantal: 350

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

 Forfatteren Ruth Svalø, som er født i Århus i 1937, skriver her en roman om H. C. Andersens mor, Anne Marie Andersdatter, som er en næsten overset person i litteraturen, til trods for, at hun dog var mor til et geni.
De fleste mennesker ved kun om hende, at hun var et uægte barn, som tilmed var tiggerpige. Desuden ved man, at hun var analfabet, tjenestepige og blev gift med en skomager, samt at hun døde af drikfældighed på et hjem for enlige kvinder.
At der ikke var mere at sige om hende, undrede forfatteren, som derfor satte sig for at finde frem til så mange kendsgerninger som muligt, for nærmere at beskrive, hvordan hun var, og hvordan hendes liv må have været.
Hun finder dermed frem til en køn og ganske normalt begavet pige, som trods en meget hård start på livet klarer sig godt gennem tilværelsen og bliver en særdeles anerkendt tjenestepige og vaskekone.
Men hvorfor får hun så sørgeligt et endeligt, så man overser hende, til trods for hendes berømte søn, og hvem var i virkeligheden H. C. Andersens far?Efter forfatterens overvejelser er der ingen tvivl.
Man siger nok, at Jeppe, (Anne Marie) drikker, men ikke hvorfor.

Anmeldelser (0)