Nedsat pris! Fællesliv Forstør
Kategorier / sektioner:

Fællesliv (Bog, Hæftet)

Af: Dietrich Bonhoeffer

Forlag: Aros
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 134
Dato for udgivelse: 28-3-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Oversætter: Erik Jørgensen
ISBN-13: 9788770037105
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Efterord: Peter Tudvad
Originaltitel: Gemeinsames Leben
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

155,00 kr

-22.5%

Vejl. pris: 200,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Gemeinsames Leben (da. Fællesliv) af Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) hører til blandt klassikerne inden for den teologiske litteratur. Den udkom første gang på tysk i 1939 og er udkommet i bl.a. England, Frankrig, Italien, Holland, Kina og Sydafrika. Bogen udkom første gang på dansk i 1958 og foreligger her i en ny oversættelse med efterskrift ved Peter Tudvad.
I bogen udfolder Dietrich Bonhoeffer sin forestilling om det kristne livsfællesskab, hvor den enkelte ikke dømmer den anden, men overlader dommen til Gud. Bonhoeffer kritiserede sin samtids kristendom for at indeholde en abstrakt forestilling om det enkelte menneske og konstaterede allerede i 1925, at »alt skriger på ´forening´, ´fællesskab´, ´menighed´.« Bonhoeffer var dog ikke blind for menneskets trang til at få magt over den anden:
»Her er ingen tid at spilde, fra første øjeblik ét menneske møder det andet, søger det en kampstilling, det kan indtage og fastholde over for den anden. Der er stærke og svage; er han ikke selv stærk, da griber han straks den svages ret som sin egen og fører den frem mod den stærke.« (citat fra bogen)
Bonhoeffer deltog aktivt i den tyske modstandsbevægelse. 9. april 1945 blev han hængt for sin med viden om attentatforsøget på Hitler.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fællesliv

Fællesliv