Nedsat pris! Fænomenologi og hermeneutik: Anvendelse og argumentation i sygeplejen
Kategorier / sektioner:

Fænomenologi og hermeneutik: Anvendelse og argumentation i sygeplejen (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Birgit Heimann Hansen (red.)

Forlag: Samfundslitteratur
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788759333525
Udgave: 1. (17-10-2019)
Oplag: 1. (17-10-2019)
Indbinding: Paperback
Sideantal: 300
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I sundhedsvæsenet er der fokus på patient- og pårørendeinddragelse. Patienten skal være velinformeret, kunne foretage valg og fravalg og deltage aktivt med ønsker, viden, erfaringer og observationer. Derfor er det et problem, at nogle patienter giver udtryk for, at de bliver misforstået, og at de ikke inddrages tilstrækkeligt i behandlingen.


Som mennesker oplever og forstår vi verden og vores medmennesker forskelligt. Med indsigt i de filosofiske retninger fænomenologi og hermeneutik kan vi skærpe vores opmærksomhed, og vi kan få indsigt i, hvad det vil sige, når vi forstår. Vi kan finde svar på, hvad det indebærer, når vi som sundhedsprofessionelle søger at forstå og inddrage patientens perspektiv. Og ikke mindst hvordan vores måde at forstå og fortolke situationer og relationer på har betydning for vores praktiske handlinger.


Bogen retter sig primært mod sygeplejestuderende, som ønsker indsigt i, hvorfor fænomenologi og hermeneutik har betydning for sygeplejen, og hvordan vi bruger og argumenterer for vores anvendelse af filosofi og videnskabsteori i forskning og klinisk praksis. Selvom bogen primært er en lærebog, kan den også anvendes som opslagsbog eller kilde til fordybelse blandt undervisere, kliniske sygeplejersker og studerende på master- og kandidatniveau.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fænomenologi og hermeneutik: Anvendelse og argumentation i sygeplejen

Fænomenologi og hermeneutik: Anvendelse og argumentation i sygeplejen