Nedsat pris! Fascisme
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Fascisme (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Madeleine Albright

Forlag: Gads Forlag
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788712056775
Udgave: 1. (12-06-2018)
Oplag: 2. (13-07-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hardback
Sideantal: 360
Oversætter: Uffe Gardel
Originalsprog: Engelsk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Fascismen er på vej tilbage og er for første gang i 70 år en alvorlig trussel mod verdens frihed, fremgang og fred. Her blot 25 år efter Berlinmurens fald er mange demokratiske regeringer skrøbelige, og internationale institutioner er under beskydning. 
Principper, der hidtil har givet demokratiske lande retning, bliver skubbet til side, mens sandheden bliver beklikket af magtfulde individer. USA er med Trump i spidsen i en demokratisk krise samtidig med at landet er ude af stand til internationalt at kæmpe mod autoritære systemer.
Madeleine Albright – den tidligere amerikanske udenrigsminister – forsøger i sin nye bog at svare på de spørgsmål, hun stadig oftere bliver stillet: Hvad tænker du om verdens tilstand? Hvad er det, der sker? Hvad kan vi stille op? Og hun bruger sin egen erfaring som amerikansk diplomat, der har håndteret udenlandske diktatorer, og sin egen baggrund som flygtning til at understrege nødvendigheden af at forsvare de basale frihedsrettigheder.
Albright undersøger de økonomiske, religiøse, racemæssige og kulturelle faktorer, som i dag splitter befolkninger over hele verden, samtidig med at hun viser,
hvordan demagoger fra italienske Mussolini til Fillippinernes Duterte har fået følgere ved at udnytte menneskers frygt og ved at love nemme løsninger på komplekse problemer.
Albright viser, hvordan fascistiske ideer trives, når demokratiske kræfter strides, og hun mener, at der er god grund til at være alarmeret over verdens tilstand – men hun viser også vejen mod større fællesskab. Albright ønsker med bogen at råbe folk op, så de går op imod de aktuelle angreb på de demokratiske værdier, også selv om det nemmeste er at lukke øjnene og håbe på at faren driver over. Og hun angiver de
løsninger der skal til, hvis vi vil undgå at begå de samme tragiske fejl, som tidligere generationer begik.

Anmeldelser (0)