Nedsat pris! Female Beauty: A Celebration of the Feminine
Kategorier / sektioner:

Female Beauty: A Celebration of the Feminine (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Mathilde Grafström

Forlag: Livskvalitetsforlaget
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788790190354
Udgave: 1. (30-03-2019)
Oplag: 1. (30-03-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 800
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Udgivelse af ny fotobog 30/3 2019

Mathilde Grafström: ”Female Beauty – A Celebration of the Feminine” Livskvalitetsforlaget 2019, 800 sider

ISBN 978-87-90190-35-4


​Så kom bogen med Mathilde Grafströms fotokunst af naturligt nøgne kvinder - taget midt i naturen.

Denne 800 siders fotobog i A4 format indeholder de vigtigste billeder Mathilde har taget i de 6 år hun har fotograferet kvinder. Bogen præsenterer 60 udvalgte modeller som er helt almindelige kvinder, med kroppe i alle tænkelige former - alle overraskende smukke!

Projektets ide er at vise, at alle kvinder kan være smukke, blot de finder en naturlig tilstand at være i. Mathilde lykkes i bogen med at vise, at dette er sandt.

Bogen har 80 sider introduktion om Mathildes liv som kunstfotograf. Vi finder også en gennemgang af hendes vigtigste udstillinger i ind- og udland. Mathilde fortæller hvorfor hun valgte at starte kunstprojektet Female Beauty.  Fra starten har hun været motiveret af mødet med de ofte unge modeller, som tynget af et negativt selvbillede, mangler selvtillid og selvværd. Mathilde fortæller om de ødelæggende konsekvenser af det negative selvbilledet, som hun kender fra sig selv, og som hun ser påvirker de kvinder hun møder. Hun taler om angst, depression og somme tider den ultimative konsekvens af selvhadet: nemlig selvmordet. Mathildes pointe er, at der er meget vi kan gøre for de unge – først og fremmest må vi hjælpe dem til at elske sig selv som de er!

Mathilde fortæller om kunstprojektets dramatiske historie. Da projektet begyndte at dukke op i medierne, var det ikke let. Nerverne slog mange gange klik, og hun følte sig aldrig god nok til at gå i æteren. Hun er ikke god under pres, og somme tider siger hun dumme ting som hun fortryder.

Kulturminister Bertel Haarder åbnede hendes store udstilling på Nytorv i 2016. Dette var et vendepunkt for projektet, fordi den officielle opbakning bragte en stopper for politicensuren.

I løbet af 2017 fik Mathilde sponseret to dannelsesrejser, som gik til Japan og Ukraine.

Da Den Kongelige Danske Ambassade i Tokyo valgte at betale Mathildes flybillet til Tokyo, tog hun afsted med det formål at udveksle det bedste fra de to kulturer, men også for at afholde kunstudstillinger og fotografere de smukke japanske kvinder. Ambassadøren anerkender i et støttebrev til Japanerne Mathildes betydning for dansk fotokunst og projektets menneskelige værdi.

Flere analytikere fra medierne har vurderet at Female Beauty projektet har skubbet til politiets grænse for hvor meget nøgenhed der kan accepteres i det offentlige rum, og dermed har projektet haft en vigtig kulturel betydning. Politiet stoppede hende fra at udstille tilbage i 2015, og censuren chokerede verden. Mathilde kæmpede bravt og lykkedes med at få lov til at udstille offentligt og uden censur på Nytorv i 2019. I bogen fortæller hun om de besøgenes ofte kraftige reaktioner på hendes helt ucensurerede nøgenbilleder.

Mathilde besvarer spørgsmål vedrørende den nye bog på mail: matgrafstrom@gmail.com


Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
07-05-2019

Fortjener en plads i ethvert hjem

""Female Beauty" af kunstfotografen Mathilde Grafström, er en unik mobbedreng på 800 sider, som indeholder kunst i særklasse. Jovist er det en subjektiv udmelding, men hvis kunst er noget, der skal få os til at tænke, undre os, indoptage noget, der ikke kan udtrykkes med ord på samme måde, mener jeg her, at hun har fat i noget helt basalt dog så vigtigt, trist og smukt på samme tid. At de fleste af os (kvinder - og måske mænd?) slås med et eller andet kompleks ved vores kroppe, er og bliver en hæmsko om man vil det eller ej. Jeg tænker personligt, at det er som at gå rundt med et begrænset livsudsyn. En begrænset livskvalitet. Noget helt unødvendigt. Det, disse billeder - Mathildes historie - og helheden i bogen skildrer, kaster lys over denne problemstilling (som jeg tror er globalt voksende i kraft af uopnåelige skønhedsidealer) og har kraften til at gøre op med dette forvrængede syn. Hun formår med bogen at få læseren, anskueren til at føle, at det jo er så naturligt at være fyldt med såkaldte "skønhedsfejl" - at vi alle er skønne, smukke som vi er. Og hvis man ikke kan bruge det budskab til noget, så gå langt uden om denne bog. Jeg siger bare - jeg tror fuldt ud på hendes kunst, på hendes berettigelse til at kalde sig kunstner samt at lade hendes udstillinger komme til sin ret verden over - og i den grad- er noget vi bør støtte op omkring. Vil du inspireres, måske rykkes i din måde at anskue skønhed på (måske ikke mindst omkring din egen selvopfattelse) og udfordre dig selv ved at købe denne bog som er fyldt med flotte, naturlige billeder af over 60 modeller, som hver især selv har kæmpet indre kampe med et negativt selvbillede, så kan jeg stå inde for, at pengene er godt givet ud. Disse kvinder og billederne udstråler det mest naturlige. Og med det mener jeg, hendes mission er fuldført. For ingen kan næppe komme og sige, at de hverken er modige ej heller smukke i deres egen natur. - Nicole

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

Female Beauty: A Celebration of the Feminine

Female Beauty: A Celebration of the Feminine