Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Fhv. telegrafbestyrer LCF Blytmann (Bog, Hardback)

Af: Finn Blytmann

Forlag: Forlaget Blue Monk
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 136
Dato for udgivelse: 12-4-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
ISBN-13: 9788743004660
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Forlaget skriver: Ikke på lager lige nu. Leveringstid 1-2 uger.

273,05 kr

-17%

Vejl. pris: 329,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

1800-tallet er en af de mest dramatiske og begivenhedsrige perioder i danmarkshistorien. Politiske omvæltninger, national mobilisering og et demokratisk og kulturelt nybrud, der lagde grunden til det samfund, vi kender i dag. Bogens hovedperson var et engageret og medlevende vidne til det meste.
Vi følger LCF Blytmann gennem hans barndom og ungdom i Borgergade, som boheme i det københavnske teater- og forlystelsesliv og som telegrafbestyrer ved den militære "optiske telegraf" under Treårskrigen (1848-50) - her modtog han de seneste nyheder fra krigsfronten og kommunikerede med bl.a. generalerne Schleppegrell og Bülow.
Blytmann var levemand, restauratør og - i en periode på Lolland-Falster - storleverandør af folkelig underholdning, bl.a. som direktør for en omrejsende varieté- og sangertrup. Han havde stor appetit på smukke kvinder, blev gift 3 gange og fik mindst 9 børn med 5 forskellige kvinder. I bogens længste afsnit følger vi et af hans "uægte" børn, Charles Alexis Blytmann, fra hans svære barndom og ungdom i København til han fik ansættelse ved Kgl. Grønlandske Handels station i Upernavik og blev stamfader til godt 0,3% af Grønlands nuværende indfødte befolkning.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fhv. telegrafbestyrer LCF Blytmann

Fhv. telegrafbestyrer LCF Blytmann