Nedsat pris! Fhv. telegrafbestyrer LCF Blytmann
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Fhv. telegrafbestyrer LCF Blytmann (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Finn Blytmann

Forlag: Forlaget Blue Monk
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793414006
Udgave: 1. (12-04-2018)
Oplag: 1. (13-04-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hardback
Sideantal: 136
Illustrationer: Ja
Originalsprog: Dansk

Status: Ikke på lager lige nu. Leveringstid 1-2 uger.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

1800-tallet er en af de mest dramatiske og begivenhedsrige perioder i danmarkshistorien. Politiske omvæltninger, national mobilisering og et demokratisk og kulturelt nybrud, der lagde grunden til det samfund, vi kender i dag. Bogens hovedperson var et engageret og medlevende vidne til det meste.
Vi følger LCF Blytmann gennem hans barndom og ungdom i Borgergade, som boheme i det københavnske teater- og forlystelsesliv og som telegrafbestyrer ved den militære "optiske telegraf" under Treårskrigen (1848-50) - her modtog han de seneste nyheder fra krigsfronten og kommunikerede med bl.a. generalerne Schleppegrell og Bülow.
Blytmann var levemand, restauratør og - i en periode på Lolland-Falster - storleverandør af folkelig underholdning, bl.a. som direktør for en omrejsende varieté- og sangertrup. Han havde stor appetit på smukke kvinder, blev gift 3 gange og fik mindst 9 børn med 5 forskellige kvinder. I bogens længste afsnit følger vi et af hans "uægte" børn, Charles Alexis Blytmann, fra hans svære barndom og ungdom i København til han fik ansættelse ved Kgl. Grønlandske Handels station i Upernavik og blev stamfader til godt 0,3% af Grønlands nuværende indfødte befolkning.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fhv. telegrafbestyrer LCF Blytmann

Fhv. telegrafbestyrer LCF Blytmann