Nedsat pris! Fjer: 3 fortællinger Forstør
Kategorier / sektioner:

Fjer: 3 fortællinger (Bog, Hæftet)

Af: Ursula Scavenius

Forlag: Basilisk
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Serie B
Sideantal: 105
Dato for udgivelse: 14-8-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Nr. i serien: Bind: nr. 12,
ISBN-13: 9788793077072
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsillustrator: Ivan Micic
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

133,90 kr

-23.5%

Vejl. pris: 175,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Fjer er Ursula Scavenius´ debutbog og består af en samling barske og forunderlige fortællinger, skrevet i et suggestivt sprog, der på én gang er urovækkende og nøgternt, usentimentalt og poetisk. I den første fortælling befinder vi os hos et par marginaliserede kunstnere i en betonruin i det ydre Sofia i Bulgarien. Vi følger Alexanders besættelse af naboen, den kendte kunstner Majinski, og hans kærlighedsforhold til dennes datter, Lucia. Sammen med larmen fra sultne hunde på gaderne, pigens nattevandringer og den gennemgående rastløshed skabes et slags hyperrealistisk drømmeteater over den bulgarske periferis stagnation.
I anden fortælling følger vi et kærestepar efter en oversvømmelse på en navnløs ø. En ekstra måne er dukket op på himlen, og strålingen forandrer naturen og fører en tiltagende sterilitet og sygdom med sig. Desperat forsøger det isolerede par, trods katastrofen, at skabe et familieliv på randen af undergangen, i et forladt hus langt væk fra al civilisation.
Afmosfæren i den sidste fortælling "Fugleland" er rå og rørende på én gang. Her følger vi en mand i kølvandet på hans unge kones død og hans forhold til nabokvinden. Ud af den kompromisløse og usentimentale beskrivelse af at leve i sorgens skygge opstår der et parallelunivers, hvor sønnen, der får en fugleforgiftning, forvandler sit barneværelse til et mindre fugleland.
De tre fortællinger starter nok i vidt forskellige situationer, men bindes sammen af den pirrelige sanselighed, adskillige gennemgående ledemotiver og af den konsekvente fortællestil.
Anmelderne skriver:
INFORMATION, SOLVEIG DAUGAARD: "Ursula Scavenius´ kontrollerede prosa har en centraleuropæisk tidløshed over sig, der ikke minder om meget af det, der skrives i Danmark lige nu." "Jeg kan sjældent mindes at være blevet så overrumplet af en bog." "Det er svært at formulere en passende anbefaling af Fjer, for det er ikke en behagelig bog. Men en sådan fortjener den uforbeholdent. Den er sjældent velskrevet, foruroligende og smuk i al sin fuldmodne egensindighed."
WEEKENDAVISEN, LARS BUKDAHL: "Postapokalyso. Ursula Scavenius debuterer med energisk tundsindige fortællinger om at leve i de sidste eller bare næste, nederdrægtige tider." "Sikke en rig og stemningsfuld trøsteløshed ..." "En rasende svane i en bibliotekskasse er denne bog. Det vil sige farligt forjættende."
BERLINGSKE TIDENDE, SØREN KASSEBEER: *****
"Summen her er en ny, stærk og original dansk forfatterstemme. Smuk og foruroligende. Foruroligende smuk."

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fjer: 3 fortællinger

Fjer: 3 fortællinger