Nedsat pris! Flying Enterprise: En livshistorie, fortalt til Bjarne Bekker
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Flying Enterprise: En livshistorie, fortalt til Bjarne Bekker (Bog, Dansk)

Af: Bjarne Bekker

Forlag: Bekker
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788788876741
Udgave: 1. (25-10-2011)
Oplag: 1. (03-01-0001)
Første udgivelsesår: 2011
Sideantal: 175
Tegnet af: Leo Thiel
Fotograf: Jørgen Flemming
Fagredaktør: Bjarne Bekker

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

 I 2012 fejrer verden 60-året for kaptajn Kurt Carlsens heltemodige bedrifter ombord på ´Flying Enterprise´. Et drama, der igennem 13 hektiske døgn holdt verden i åndeløs spænding, før ´Flying Enterprise´ den 10. januar 1952 mødte sit endeligt på bunden af Den engelske Kanal, kun 35 sømil fra havnen i Falmouth.
Det spektakulære forlis blev starten på Kurt Carlsens verdensberømmelse, men satte samtidig gang i massive spekulationer: Hvilken last var så vigtig, at kaptajnen gennem 13 dages orkan holdt stand og tiltrak selveste den amerikanske flåde som vagthund?
I en personlig beretning fra sit møde med Kurt Carlsen fortæller bogens forfatter for første gang den berømte sømands samlede livshistorie. Om barndommen i Helsingør, hvor faderen var sjakbajs i tidens store tørvemoser. Om kærligheden til lille, smukke Agnes fra fiskersamfundet i Blåvand. Om kampen på liv og død i Nordatlanten som konvojleder for US Navy. Men ikke mindst om dramaet, der samlede verden foran radioen for 60 år siden. Og om den last af grundstoffet zirconium, der gik tabt i forliset og forsinkede bygningen af verdens første atomdrevne ubåd med et halvt år.
Bogen  Flying Enterprise rummer et væld af nye oplysninger, krydret med
hundreder af autentiske billeder fra private samlinger, fra vennernes smalfilm og fra portrætsamtalerne. Men først og fremmest giver de dramatiske billeder og minut-for-minut skildringer et hidtil ukendt indblik i forliset. Slutteligt skildrer bogen Kurt Carlsens sidste forunderlige sejlads, da kaptajnens jordiske rester i 1990 skulle søsættes i Den engelske Kanal – men under endnu en ny orkan måtte rundt om Japan.

Anmeldelser (0)