Nedsat pris! Fodbold i Spanien - meget mere end el Clásico: meget mere end el Clásico Forstør
Kategorier / sektioner:

Fodbold i Spanien - meget mere end el Clásico: meget mere end el Clásico (Bog, Paperback)

Forlag: Muusmann
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 360
Dato for udgivelse: 27-11-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Medforfattere: Svend Rybner, Jesper Ralbjerg
ISBN-13: 9788792746566
Produkt type: Bog
Forord: Luna Christofi
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

232,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Historien om spansk fodbold er historien om Spanien - historien om Spanien er historien om spansk fodbold. Fortællingen om spansk fodbold handler om krise og krig, diktatur og demokrati, Franco og frihed. Det samme gælder for Spanien. Fortællingen om Spanien handler om magtkampen mellem centrum og periferi, om brydningen mellem det traditionsbundne og det moderne, og om et land der i årtier i mere end geografisk forstand befandt sig i Europas udkant. Det samme gælder for spansk fodbold.
Fodbold i Spanien - meget mere end el Clásico er ikke en fodboldbog om holdopstillinger og taktiske dispositioner. Bogen viser hvordan fodbolden er integreret i det omgivende spanske samfund i en sådan grad at de to ting aldrig kan skilles ad. Derfor behandler bogen blandt andet temaer som monarki, borgerkrig, diktatur, demokrati, de spanske regioner, løsrivelsestendenser, terrororganisationer, økonomi, den historiske erindring - og musik. Det hele fortælles med fodbold som udgangs- og omdrejningspunkt, for bogen handler først og sidst om fodbold, verdens mest udbredte og populære spil. Om to af verdens største klubber, Real Madrid og FC Barcelona. Om et landshold der i årtier jagtede vindmøller, som Don Quijote, for til sidst at erobre hele verden. Om de evige tabere fra Betis og det hårde liv i spansk fodbolds kælderetage. Om nogle af de bedste fodboldspillere verden har set: Ricardo Zamora, Rafael Moreno ´Pichichi´, Alfredo di Stéfano, Ladislao Kubala, Ferenc Puskás, Francisco Gento, Luis Suárez, Johan Cruyff, Michael Laudrup, Raúl, Ronaldo, Ronaldinho, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Forfatterne har under deres research interviewet danske spillere og trænere med en fortid i spansk fodbold. De er også rejst ud for at møde høj og lav i den spanske fodboldverden - ikke mindst manden der i 2010 gjorde Spanien til verdensmestre, landstræner Vicente del Bosque.
Bogen er skrevet af (fodbold-) historikeren Svend Rybner med speciale i nyere spansk historie (han har bl.a. skrevet bogen Bag Madrids barrikader) og Jesper Ralbjerg, medforfatter til bogen Calcio Italiano om italiensk fodbold og Tyve Tinder i Tour de France om bjergene i verdens største cykelløb.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fodbold i Spanien - meget mere end el Clásico: meget mere end el Clásico

Fodbold i Spanien - meget mere end el Clásico: meget mere end el Clásico