Nedsat pris! Folkevognsrugbrødet Forstør
Kategorier / sektioner:

Folkevognsrugbrødet (Bog, Indbundet)

Af: Jørgen Kjær

Forlag: Motorploven
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 381
Dato for udgivelse: 15-10-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788791427220
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

346,25 kr

-13%

Vejl. pris: 398,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Nu kommer endeligt den første danske bog om Folkevognsrugbrødet!
Folkevognsrugbrødet, VW-tranporteren eller bare bussen eller rugbrødet er kendt af de fleste danskere over konfirmationsalderen. Den har i de utallige forskellige udgaver været en uundgåelig del af gadebilledet de sidste næsten 60 år.
Folkevognsrugbrødet er blevet et slags ikon, der er med til at tidsfæste vores tid, og de forskellige årgange og udgaver af bilen bruges i mange film for at tidsfæste en periode. Den blev til ved en mindre tilfældighed, men blev straks taget til sig af mange forskellige grupper i befolkningen. Den var selvfølgelig oplagt til vare- og persontransport, men fandt også hurtigt anvendelse til mange specialopgaver for ikke at glemme til feriebrug og rejser i det store udland.
Denne bog fortæller både om udviklingen af modellen, men ikke mindst om brugen af ´rugbrødet´ i de mange forskellige sammenhænge. Den fortæller om brugen lige fra militæret til hippiernes foretrukne rejsebil. Der er søgt at holde en dansk indfaldsvinkel til både tekst og billedmateriale, da der eksisterer utallige bøger om Folkevognsrugbrødet på både engelsk og naturligvis tysk.
Folkevognsrugbrødet var i de fleste tilfælde et arbejdsredskab, der blev brugt, slidt op og derefter smidt væk. Dette i modsætning til personbilen fra VW, Type 1, der for mange danskere blev deres første bil. Type 1 blev elsket som dagligt transportmiddel, for søndagsturen og for ferieturene til det store udland med alle ungerne på bagsædet. VW type 1 har derfor altid haft sin tilhængerskare, som har været med til at bevare rigtig mange af modellen.
Transporteren, Folkevognsrugbrødet også kaldet Type 2 har først fået større opmærksomhed i de senere år, og ´rugbrødet´ er i dag nærmest kult, som handles til enorme summer. Der er ikke bevaret ret mange hverken i Danmark eller andre lande, hvilket naturligvis har medført en stor efterspørgsel og dermed høje priser. Man taler somme tider om op til halve millioner for originale eller toprestaurerede Samba-busser. En restaureret varevogn eller almindelig bus skal man være yderst heldig for at finde til under 100.000 kr.
Bogen og fortællingen har en dansk indfaldsvinkel, og den almindelige dansker og elsker af det udødelige køretøj oplever et nostalgisk trip tilbage til en tid der var.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Folkevognsrugbrødet

Folkevognsrugbrødet