Nedsat pris! Fornemmelse for forskning
Kategorier / sektioner:

Fornemmelse for forskning (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jens F. Rehfeld

Forlag: Akademisk
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Akademisk debat.
Sideantal: 128
Dato for udgivelse: 4-10-2001
Udgivelse: 1. udgave, 2001.
Redaktion: Lotte Endsleff
ISBN-13: 9788750036784
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2001
Første udgivelsesår: 2001
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

138,35 kr

-13%

Vejl. pris: 159,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Forskning og formidling af forskning er omdrejningspunktet for det vidensamfund, verden bevæger sig ind i. Men dette fundamentale forhold er tilsyneladende ikke helt erkendt af politikere og embedsmænd i Danmark, hvor forskningen gennem en årrække er blevet lavt prioriteret i forhold til i de lande, vi normalt sammenligner os med.
Adgang til og fortolkning af ny viden kræver, at et samfund har kreative og kritiske forskere. Forskning er desuden nødvendig for den nye økonomi og dermed for kommende generationer. Den rette håndtering af forskning er derfor vital for det danske samfund.
Fornemmelse for forskning belyser spændet mellem forskerverdenen og magthaverne (politikere, embedsværket, erhvervsledere og pressen) og påpeger nødvendigheden af åben dialog. Desuden søger bogen at give kommende forskere fornemmelse for forskning, bl.a. ved at skitsere, hvad forskning egentlig er, og hvad det at være forsker kræver.
Bogen tager udgangspunkt i læge- og naturvidenskab, men berører også almene sider af forskningen. Blandt emnerne er forskningens navne og begreber, formidlingen, kvalitet, meritering, redelighed, alibi samt grundforskningens betydning og sammenhæng med økonomi og demokrati.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fornemmelse for forskning

Fornemmelse for forskning