Nedsat pris! Forskningsfrihed: idealer og virkelighed Forstør
Kategorier / sektioner:

Forskningsfrihed: idealer og virkelighed (Bog, Hæftet)

Af: Heine Andersen

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 358
Dato for udgivelse: 28-9-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788741269368
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

261,00 kr

-13%

Vejl. pris: 300,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Moderne samfund er i stigende grad og på næsten alle områder afhængige af forskning. Den skal være til at stole på. Det er den kun, hvis der er forskningsfrihed. Adgang til forskningsresultater er en ressource og en magtbase, og forskningsfrihed er en af grundpillerne i et oplyst demokrati. Forskningsfrihed er en forudsætning for en åben og udogmatisk kultur.
Men spørgsmålet er, hvordan det ser ud med forskningsfriheden i dag. Fra politisk hold er der tendenser til at styre både forskeres valg af emner og deres ret til at ytre sig frit. Og efterhånden som en større andel af forskningen finansieres eksternt, kan der også være en kommerciel barriere, dels for hvad der kan blive forsket i, dels for hvilke resultater der kan blive offentliggjort. Internt på universiteterne er topstyringen vokset, hvilket også presser forskernes bevægefrihed.
I Forskningsfrihed - ideal og virkelighed kulegraver professor emeritus Heine Andersen forskningsfrihedens status i dag og giver et overblik over, hvad danske forskere kan og ikke kan forske i og ytre sig om. Bogen dykker ned i de seneste års mange sager om forskningsfrihed i forhold til bl.a. landbrug, medicinalindustri og vindmølleindustri og viser, at den frie forskning på mange områder må siges at være under pres.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Forskningsfrihed: idealer og virkelighed

Forskningsfrihed: idealer og virkelighed