Nedsat pris! Forsvundne tider: en borgerlig familiekrønike i tekst og billeder Forstør
Kategorier / sektioner:

Forsvundne tider: en borgerlig familiekrønike i tekst og billeder (Bog, Hæftet)

Af: Niels Helweg-Larsen

Forlag: Green
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 217
Dato for udgivelse: 22-9-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
ISBN-13: 9788787831574
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

188,75 kr

-24.5%

Vejl. pris: 250,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

"En af Riises 13 børn, Thora Almira, blev gift med min farfar, ORS H.F. Helweg-Larsen. I anledning af hans 100-årsdag 16. mai 1945 har hans fem børn hver skrevet et stykke om ham og deres barndomshjem i København og deres feriehjem i Arild i Sverige. Om A.H. Riise har fem af hans tretten børn skrevet om deres far og deres barndom på Dansk Vestindien. Alt sammen giver det et interessant og velskrevet tidsbillede af to forskellige miljøer, et stykke samtidshistorie.
Min søster, Else-Merete Ross, har bidraget med en artikel "Min far var sagfører", hvor hun giver en udmærket skildring af vor far, ORS Albert Helweg-Larsens, virke, og i en tale til vore forældres guldbryllup, har hun fortalt smukt om vort barndomshjem. Til hans 70-årsdag forærede hun ham et stort fotoalbum med billeder af forfædre og -mødre, venner og bekendte, interiører etc., hvor af en del er gengivet i bogen.
I Riise-familiens slægtsarkiv har i mange år befundet sig en slags gæstebog, indeholdende mange kendte navne fra begyndelsen af forrige århundrede og som ingen rigtig vidste, hvor stammede fra. Men man kom frem til følgende teori: I 1901 var Københavns Rådhus endnu ikke færdigbygget, men Martin Nyrops pompøse festsal var færdig og anvendelig til udstillingsbrug. Man formoder, at den næstyngste af de tretten Riisebørn, fotograf og generalkommisær Frederik Riise, har været medvirkende ved arrangementet af en maleriudstlling. Og så har han fået den gode idé at fremlægge en gæstebog, hvor de besøgende kunne skrive deres navne. Den begynder med J.F. Willumsens flot svungne navnetræk dateret 7. februar 1901. Det efterfølges af mange af tidens kendte malere og navne fra videnskab, litteratur og kunst, Georg Brandes og Harald Høffding, polarforskerne L. Mylius Erichsen, Harald Moltke og Knud Rasmussen er også repræsenteret. Alt i alt flere hundrede signaturer gengives i facsimile sidst i bogen."

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Forsvundne tider: en borgerlig familiekrønike i tekst og billeder

Forsvundne tider: en borgerlig familiekrønike i tekst og billeder