Nedsat pris! Fortællingen om fredens Europa: hvordan den Europæiske Union truer freden i Europa - og hvordan nationalstaterne sikrer den Forstør
Kategorier / sektioner:

Fortællingen om fredens Europa: hvordan den Europæiske Union truer freden i Europa - og hvordan nationalstaterne sikrer den (Bog, Paperback)

Af: Kasper Støvring

Forlag: Munch & Lorenzen
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 133
Dato for udgivelse: 20-1-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
ISBN-13: 9788799529421
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2014
Første udgivelsesår: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

161,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Imens Europa tynges af kriser, skrider integrationen af Den Europæiske Union frem. EU er drevet af en føderalisme, der leder mod opløsningen af de europæiske nationalstater i takt med skabelsen af den stadig snævrere union. EU er blevet et ideologisk projekt, der rækker langt ud over tankerne om et europæisk fællesmarked og fredelig sameksistens. Bag bevægelsen ligger en fortælling, der hævder EU som det eneste værn mod en destruktiv nationalisme og som eneste garanti for fred i Europa.
Kasper Støvring tager fortællingen om fredens Europa under behandling og advarer mod de europæiske eliters ideologiske utopisme. Ifølge Støvring sikrer nationalstaterne en høj grad af indre sammenhængskraft og danner fundamentet for den europæiske orden. Det er nationerne og ikke EU, der har sikret freden. Dermed undergraver det europæiske projekt i sin nuværende form frihed og stabilitet i Europa.
I stedet for det elitære og bureaukratiske EU foreslår Støvring et europæisk fællesskab bygget på nationerne og respekten for den nationale suverænitet.
Kasper Støvring, f. 1973, er ph.d. i litteraturvidenskab, kulturforsker og samfundsdebattør. Han har bl.a. udgivet bogen Sammenhængskraft (2010) om betydningen af en national identitet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fortællingen om fredens Europa: hvordan den Europæiske Union truer freden i Europa - og hvordan nationalstaterne sikrer den

Fortællingen om fredens Europa: hvordan den Europæiske Union truer freden i Europa - og hvordan nationalstaterne sikrer den