Nedsat pris! Fortællinger fra praksis: om livshistorier og pædagogik Forstør

Fortællinger fra praksis: om livshistorier og pædagogik (Bog, Hæftet)

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Socialpædagogisk bibliotek
Sideantal: 283
Dato for udgivelse: 30-4-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
Redaktion: Ida Schwartz
ISBN-13: 9788741202563
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Tove Krebs Lange
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

2 - 5 hverdage

252,30 kr

-13%

Vejl. pris: 290,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Fortællinger fra praksis samler erfaringerne fra et treårigt udviklingsprojekt blandt pædagoger og seminarielærere omkring temaet Livshistorie og pædagogik.
En livshistorie er en dynamisk størrelse under stadig forandring og konstruktion i forhold til de livssammenhænge, vi indgår i og selv er med til at skabe. Man kan fortælle om sit liv på mange måder, som bogens praksiseksempler illustrerer.
I bogen følger man i pædagogernes fodspor rundt i deres virkelighed, og børn og brugere bliver synlige som subjekter med deres synsvinkler, værdier og interesser. Fordi eksemplerne er fortællinger, giver de mulighed for at indkredse og opleve den strøm af subjektive interesser, optagethed og bidrag, der er på spil i en pædagogisk praksis med udgangspunkt i børn og brugeres erfaringer og betydninger.
Fortællinger fra praksis giver ingen opskrifter på, hvordan man griber livshistoriefortællinger an. Livshistoriefortælling må opfindes forfra hver gang for at have relevans inden for det pågældende arbejdsområde og i forhold til de konkrete børn eller brugere. Når man som pædagog skal indsamle, systematisere og fortælle livshistorier på andres vegne, er omhyggelige refleksioner over relevans, udformning og etik den eneste metode.
Bogens to teoretiske bidrag er placeret bagest i bogen og tjener som en perspektivering af praksisfortællingerne. Fortællinger fra praksis henvender sig til såvel pædagoger og pædagogstuderende som andre professionelle, der interesserer sig for livshistoriefortællinger.
Bidrag fra:
Berit Hvirvelkær Christensen, Britta Linde, Connie Kristiansen, Dorte Ghazal, Dorte Green Jensen, Elin Soelmark, Ida Schwartz, Inge Vester, Kirsten Møller Andersen, Kirsten Skøtt, Kirsten Svenstrup, Laila Christensen, Lene Iversholt, Maja Kjær, Marianne Horsdal, Pia Christensen, Susanne Robak, Tordis Måstrup Kristensen, Vera Thestrup Hansen, Vibeke Riis Hansen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fortællinger fra praksis: om livshistorier og pædagogik

Fortællinger fra praksis: om livshistorier og pædagogik