Fortællinger om Første Verdenskrig Forstør

Fortællinger om Første Verdenskrig (Bog, Indbundet)

Forlag: Turbine
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 253
Dato for udgivelse: 18-3-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Oversætter: Tommy Heisz
Redaktion: Tony Bradman, Peter Bejder
ISBN-13: 9788771416084
Produkt type: Bog
Originaltitel: Stories of World War One
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

276,40 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Fortællinger om Første Verdenskrig Novellesamling til undervisning i de ældste klasser i grundskolen  
Første Verdenskrig (1914-18) er et af de mest brutale kapitler i menneskehedens historie. Over ni millioner soldater døde i krigen. Mange var helt unge mænd, der blev slagtet i skyttegrave i Frankrig og Belgien. Man sagde ellers dengang, at det var krigen, der skulle afslutte alle krige. Efter krigen ville der blive fred, og verden - især Europa - ville blive et bedre sted at leve.
Fred fik europæerne ikke. Men Den Store Krig var med til at forme Europa, som vi kender det i dag.  
I 2014 er det 100 år siden, at krigen begyndte. Det markeres mange steder, og på mange måder. Også med udgivelsen af de 12 noveller i denne bog. Der er noveller om liv og død. Om skyttegravene, granatchok og flyangreb. Men der er først og fremmest fokus på savn, smerte og kærlighed, og hvordan man i både dagligdag og krig håndterer rædslerne.  
Mens Anden Verdenskrig med Holocaust og raceideologi har præget undervisningen på alle niveauer i Danmark, har Første Verdenskrig (1914-18) været langt mere fraværende. Det er underligt al den stund, at Første Verdenskrig på mange måder giver en forståelse for, hvorfor Anden Verdenskrig udviklede sig, som den gjorde - og i øvrigt hvorfor Europa ser ud, som kontinentet gør i dag.  
Alle med interesse for Første Verdenskrig og Europas historie kan kaste sig over de 12 noveller. En særlig målgruppe er de ældste klasser i grundskolen. Med denne udgivelse skabes en oplagt mulighed for at tage det vigtige emne op i både dansk- og historieundervisning - evt. med mulighed for tværfagligt samarbejde. På forlagets hjemmeside kan man frit downloade både lærervejledning og elevopgaver til bogen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fortællinger om Første Verdenskrig

Fortællinger om Første Verdenskrig