Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Fra Ford A til MGB (Bog, Indbundet)

Af: Jørgen Kjær

Forlag: Motorploven
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 224
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
ISBN-13: 9788798763970
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

302,75 kr

-13%

Vejl. pris: 348,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvad får ellers velansete mennesker til at tilbringe adskillige dage, uger, måneder, ja sågar år i en garage sammen med en dynge gammelt jern? De fleste vil sikkert kalde det skrot. Hvad får samme mennesker til at tilbringe dage på jagt efter stumper - gammelt ragelse, vil mange sige?
Hvad er det der skaber den underlige uro hos disse mennesker, når den første forårssol smelter den sidste morgenrim på landevejene?
Ja, det er glæden ved et gammelt køretøj - en bil, en motorcykel, en knallert eller måske en traktor fra dengang det hele var meget nemmere. Man kunne selv skrue lidt i køretøjet, få det til at snurre perfekt og lige så stille rulle ud på de små veje og glæde sig over at blive transporteret af en sjat benzin i tanken.
I dag er køretøjerne et nødvendigt onde for de fleste mennesker - men ikke for gruppen af veteranentusiaster, som netop er blevet portrætteret i den nye bog Fra Ford A til MGB, som Forlaget Motorploven har udgivet.
I 1963 var en Ford A en gammel bil og man kunne få en ny MGB. Samme år blev en flok unge mennesker grebet af en sand mani for at bevare de lidt mere almindelige gamle biler. I dag - 40 år senere - er begge bilmodeller såkaldte "veteranbiler" og en endnu større flok entusiaster har det som deres hobby at bevare og bruge disse gamle køretøjer.
Bogen er skrevet i anledning af Dansk Vintage Motor Clubs 40 års jubilæum. En klub for veterankøretøjer ældre end 25 år, der blev stiftet af en lille flok entusiastiske unge mennesker. Læs beretningen om hvordan en 13-årig dreng gik med aviser for at få råd til en gammel bil - eller historien om en tur fra Århus til Brovst i et gammelt uhyre af en lastbil fra 1918.
Her er en bog der handler om ´mennesker´ og deres køretøjer. Det er ikke en bog med tekniske detaljer som motorydelse, kubikcentimeter og hestekræfter, men en beretning om ærgrelser, sorger, bekymringer, men ikke mindst om glæden ved at restaurere, eje og især bruge et gammelt køretøj.
På 224 rigt illustrerede farvesider fortælles om en lang række af disse ´gale mennesker´, der har denne hobby og samtidig er med til at bevare et stykke vigtigt kultur. Bilen og motorkøretøjerne er blandt de opfindelser, der har sat de største præg på vort samfund og dagligdag.
Bogen er skrevet og redigeret af forfatteren, journalisten Jørgen Kjær fra Hadsten, der tidligere har skrevet og udgivet flere bøger om gamle traktorer, Nimbus motorcyklen med mere.
Bogen er i flot udstyr med stift bind.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fra Ford A til MGB

Fra Ford A til MGB