Nedsat pris! Fra kalif til konge: 1000 års spansk historie fortalt gennem 24 personer
Kategorier / sektioner:

Fra kalif til konge: 1000 års spansk historie fortalt gennem 24 personer (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Nellie Vierhout

Forlag: Siesta
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 306
Dato for udgivelse: 24-11-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Udgiver: Siesta
ISBN-13: 9788792539687
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1
Formater / udgaver
206,65 kr
60,70 kr

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Spanien er et populært rejsemål for os danskere, næsten en million besøger hvert år landet, som ikke bare består af solrige strande. Med bogen ’Fra kalif til konge’ giver Nellie Vierhout en fantastisk indblik i et land, som rummer andet og mere end Torremolinos og tapas barer.
I bogen bliver 1000 års spansk historie fortalt gennem 24 personer, som alle har spillet en væsentlig rolle. Bogen er et galleri af portrætter, hvor personernes livshistorie bruges som vinduer til at se ind i den tid, de levede i. Den er et møde med en anden kultur, fortællinger om mennesket bag historien og historien bag mennesket.
Nellie Vierhout har et dybtgående kendskab til Spanien og spansk historie og kultur. I Fra kalif til konge giver hun et farverigt historisk portræt af Spanien, af dets konger og dronninger, helgener og kættere, digtere og maler, conquistadores, der drog ud, og bønder, der blev hjemme.
I bogen kan man for eksempel møde Isabel II og høre om de tanker, hun gjorde sig om sin mand Francisco de Asis. Eller den største kalif af dem alle, Abd al Rahman III, som i sin dagbog skrev, at han kun var lykkelig 14 dage af sit lange liv. 
Det er også historien om en smeltedigel af kristne, araber og jøder, om overdådig rigdom og ussel fattigdom, om en gylden tid og et tabt imperium, om stor kunst, blodige borgerkrige og store lidelser, om kærlighed, om diktatorer og demokrater, om et moderne Spanien, der kender dets fortid og har lært af den.
Bogen henvender sig til alle, der har lyst til at møde en kultur, som er meget anderledes end vores egen. Den kan læses kronologisk, fra den første kalif til den sidste konge, men læseren kan også vælge mellem personerne - en kalif, en lejesoldat, en digter, en sømand, en genial maler, en gal konge, en promiskuøs dronning, en romantisk konge eller en af de mange andre.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fra kalif til konge: 1000 års spansk historie fortalt gennem 24 personer

Fra kalif til konge: 1000 års spansk historie fortalt gennem 24 personer