Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Fra landsby til pavestol: Borgiaernes vej til magten (Bog, Hæftet)

Af: Torben Hangaard

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 472
Dato for udgivelse: 18-6-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
ISBN-13: 9788771909227
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Sabine Puk Sørensen
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

203,80 kr

-24.5%

Vejl. pris: 269,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Der findes to forskellige fortællinger om familien Borgia. Der er den sandfærdige historie om, hvad der rent faktisk foregik i deres samtid og med deres medvirken. Og der er den mere eventyrlige fortælling, den såkaldte borgiamyte, som forekommer i voldsomme film og historier uden bund i virkeligheden. Denne bog er udtryk for den faktiske historie, som i sig selv er meget voldsom. Der er kildebelæg for alle beretninger, selv de mest vanvittige, som griber læseren med undren og hovedrysten, måske ligefrem med afsky. Bogen er skrevet i romanform med den frihed emnet tillader, og der er tale om en særdeles spændende fortælling om en families fantastiske vej i 1400-tallet fra livet i en spansk landsby til kirkens højeste embede, nemlig pavestolen i Rom.     
Uddrag af bogen:   
Ved midnatstide denne nat blev en dør i porten forsigtigt lukket op, og en ridder gik roligt ud på pladsen og spejdede omhyggeligt rundt i gaderne. Efter at have konstateret, at alt var roligt, gik han ud på hovedgaden for at gøre de samme observationer, og da alt syntes at være til hans tilfredshed, gav han et tegn til sine ordensbrødre ved den stængede port. Herefter blev portene lukket op, og et større antal tempelriddere i fuld uniform og bevæbning red ud af borgen. De lyse kapper med de store røde kors var synlige i mørket, men alle vidste, at det var bedst at holde sig langt væk fra disse riddere, der kunne være meget brutale, hvis nogen kom på tværs af dem.   
Om forfatteren 
Torben Hangaard er uddannet historiker fra Odense Universitet og har livet igennem beskæftiget sig med romersk historie, hvor især renæssancen og familien Borgia har hans særlige interesse. Efter teologisk eksamen har han i 35 år været beskæftiget som sognepræst, men har sideløbende til stadighed arbejdet med romersk historie, som bl.a. har medført lange studieophold i Rom. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fra landsby til pavestol: Borgiaernes vej til magten

Fra landsby til pavestol: Borgiaernes vej til magten