Nedsat pris! Fra lille Elmue til Axelborg Forstør
Kategorier / sektioner:

Fra lille Elmue til Axelborg (Bog, Hæftet)

Af: Jørgen Skovbæk

Forlag: Jørgen Skovbæk - Landbohistorisk Selskab
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 352
Dato for udgivelse: 2. kvartal 2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788799369201
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

210,90 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Jørgen Skovbæk, der er født i 1931 på en gård i Lille Elmue ved Fakse Ladeplads, har i denne bog fortalt om, hvad der førte ham til 40 års virke i landbrugets organisationer i Axelborg. Hovedsigtet med erindringerne har været at videregive til historisk interesserede hans personlige oplevelse af den landbrugspolitiske tilblivelsesproces i 2. halvdel af 1900-tallet.
I denne periode, hvor landbruget mistede sin status som landets hovederhverv, selv om det tredoblede produktionen og under en vældig produktivitetsforøgelse afgav en halv million arbejdsføre mennesker til det øvrige samfunds velfærdsudvikling, måtte det også have politisk hjælp til at afbøde virkningerne af både 60´ernes udelukkelse af EF og af 80´ernes gældeskrise efter 70´ernes afgrundspolitik. Undervejs skulle også den fremtidige konkurrenceevne sikres.
I årene 1956-96 har Jørgen Skovbæk deltaget aktivt i den nødvendige landbrugspolitiks udformning og gennemførelse, hvor han har forhandlet med skiftende regeringer under 8 statsministre og 12 landbrugsministre. I De danske Landboforeninger har han betjent 7 formænd fra Hans Pinstrup og Johs. Larsen, Anders Andersen og A. Pilegaard Larsen, H.O.A. Kjeldsen og Hartvig Dehn til Peter Gæmelke.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fra lille Elmue til Axelborg

Fra lille Elmue til Axelborg