Nedsat pris! Fra Murmansk til Messina: en fortælling om en vognmands tur gennem Europa Forstør
Kategorier / sektioner:

Fra Murmansk til Messina: en fortælling om en vognmands tur gennem Europa (Bog, Hæftet)

Af: Peter Døssing

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 222
Dato for udgivelse: 22-8-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788771900804
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Susanne Skovmøller
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

150,95 kr

-24.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den venlige, jordbundne vognmand Åke Nilsson fra Kiruna er godt på vej mod pensionisttilværelsen, da han får tilbudt en sidste køretur med sit lastvognstog. Det passer ham fint. Efter at han er kommet sig nogenlunde over sin kones død for to år siden, er han begyndt at kede sig. Han er ikke længe om at sige ja til turen, der også giver ham mulighed for at få solgt sin forvogn og sin trailer.  
Transportopgaven går ud på, at han skal hente en 15 tons skibsmotor i Murmansk. Den har siddet i et miljøaktivistskib, som den russiske kystvagt har opbragt. Motoren skal leveres i Messina, hvor den skal installeres i et fiskefartøj. Det viser sig, at ejeren er mafiaboss.  
Fortællingen beskriver Nilssons oplevelser som turist på turen gennem Europa med besøg i flere spændende storbyer og ad omveje frem mod Sicilien og retur til Lapland. Undervejs løber vognmanden ind i forskellige uventede dramatiske begivenheder og udfordringer, men han møder også kærligheden. Alligevel er der masser af tid til at lade tankerne fare, som han har for vane, når han er på langfart. 
Uddrag af bogen
Åke fortsatte ad de slidte russiske veje mod Murmansk. Han gennemførte de 260 km på fire timer. Det var mindre, end han havde beregnet.  
Klokken var næsten 19, og han bestemte sig for at overnatte på Hotel Metropol. Det er det mest moderne hotel i Murmansk, der hvor eliten fra Sovjettiden kom, og hvor oligarkerne nu holder til med deres følge af bodyguards og smarte kvinder. Hotellet er bygget i 1978 af beton med brune trækapper som inddækning over det flade tag. Vinduesrammerne er af metal og malet i den mørkebrune farve, som de bruger meget østpå.  
Åke parkerede vogntoget på den bevogtede parkeringsplads og betalte 1.000 rubler for 1 døgn. Det var billigt, tænkte han og tog sin reklamesportstaske med det tøj, han havde med samt dokumenter til bilen og ham selv.         
Om forfatteren 
Peter Døssing f. 1944. Vokset op i Hillerød. Er uddannet registreret revisor og har arbejdet med rådgivning og regnskab i Danmark og udlandet i over 50 år, inden han her får udgivet sin første roman Fra Murmansk til Messina. Har et mål om at skrive romaner med afsæt i forskellige erhverv, i et flydende og forståeligt sprog.      

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fra Murmansk til Messina: en fortælling om en vognmands tur gennem Europa

Fra Murmansk til Messina: en fortælling om en vognmands tur gennem Europa