Nedsat pris! Fra scenekanten: 50 år med dansk dramatik Forstør
Kategorier / sektioner:

Fra scenekanten: 50 år med dansk dramatik (Bog, Hæftet)

Af: Preben Harris

Forlag: Hovedland
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 239
Dato for udgivelse: 14-8-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788770701334
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Tegner: Claus Seidel
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

På eget lager, 1 - 2 hverdage

4 enheder på eget lager

75,00 kr

-194,00 kr

Vejl. pris: 269,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I 50 år med dansk dramatik fortæller skuespilleren Preben Harris om sine erfaringer som skuespiller, instruktør og teaterdirektør. Han fortæller indlevende om sit arbejde med dansk dramatik, både klassikere, som Holberg og Hostrup, og de nye, som Astrid Saalbach og Erling Jepsen.
Harris giver læseren overordnede betragtniger om, hvorfor det er vigtigt at spille dansk dramatik, om valget mellem folkeligheden og klassikerne, og om betydningen af teaterrummet for forestillingen.
Bogen er fuld af konkrete eksempler fra virkelighedens verden, og fremstillingen er overalt krydret med anekdoter.
Bogens illustrationsside er et kapitel for sig. Overalt er fremstillingen underbygget af Claus Seidels karakterfulde tegninger af de skuespillere og de stykker, som Harris beskriver. Desuden har Harris fået mulighed for at bruge de bedste teater- og portrætfotografers fotos. Det er lige til Matador.
Bagest findes et register over alle de opsætninger af dansk dramatik, Preben Harris på den ene eller anden måde har været involveret i.
Preben Harris blev uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 1957, men viede snart derefter - og mere end fire årtier frem i tiden - sin tid til instruktørgerningen. Han har stået i spidsen for fire teatre, Aarhus Teaters Forsøgsscene, Svalegangen, Gladsaxe Teater og Folketeatret, og været teaterleder i sammenlagt 43 år.
Lige fra begyndelsen har dansk dramatik stået Harris´ hjerte nær, og ikke mindst den nyskrevne dramatik har han igen og igen sat på plakaten på ´sine´ teatre og er da også af Danske Dramatikeres Forbund blevet belønnet med Danske Dramatikeres Hæderspris for sin indsats for ny dansk dramatik.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fra scenekanten: 50 år med dansk dramatik

Fra scenekanten: 50 år med dansk dramatik