Nedsat pris! Fred og folkeret: Dansk internationalistisk udenrigspolitik 1899-1939
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Fred og folkeret: Dansk internationalistisk udenrigspolitik 1899-1939 (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Karen Gram-Skjoldager

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788763538435
Udgave: 1. (30-03-2012)
Oplag: 1. (30-03-2012)
Første udgivelsesår: 2012
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 539
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I løbet af 1800-tallet opstod der i liberale politiske kredse en idé om, at det var muligt at skabe en varig international fredstilstand, der var baseret på en retlig organisering af det internationale system, og som var generelt anerkendt som retfærdig og stabil. Med den første fredskonference i Haag i 1899 fik denne idé fodfæste i den internationale politik. I Fred og folkeret beskriver Karen Gram-Skjoldager, hvordan den internationalistiske tænkning nåede de liberale danske fredsbevægelser i 1880’erne og efterfølgende fik en fremtrædende plads i dansk udenrigspolitik i årene frem til Anden Verdenskrig. 

Forfatteren undersøger Danmarks politik i Folkeforbundet og andre danske aktiviteter for at fremme international nedrustning og fredelig konfliktløsning. Dansk udenrigspolitik var i perioden kendetegnet ved et komplekst samspil mellem langsigtede og idealistiske målsætninger på den ene side og stærke tilpasningsorienterede hensyn på den anden. Bogen tegner i den forbindelse et nyt, nuanceret portræt af periodens mest prominente udenrigspolitiske figur, den radikale udenrigsminister Peter Munch.

Bogen udfordrer de bærende antagelser om rationalitet, enhed og kontinuitet, som har domineret studiet af dansk udenrigspolitik, og søger i stedet at bringe flertydigheden, foranderligheden, rådvildheden og de ideologiske præferencer ind i fortællingen om Danmarks forhold til omverdenen før Anden Verdenskrig.  

Karen Gram-Skjoldager, ph.d. i Historie og lektor på Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet.

Anmeldelser (0)