Fremtidens Fællesskaber: vol. 2
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Fremtidens Fællesskaber: vol. 2 (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Karen Lumholt og Tyge Mortensen

Forlag: Selskabet for Fremtidsforskning
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788799313327
Udgave: 1. (09-09-2019)
Oplag: 1. (09-09-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 84
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Mange både unge og ældre søger bofællesskaber - og også nye veje for deres arbejdsliv. De søger en hverdag med mindre stress, færre udgifter og mere fællesskab. De ønsker at leve mere bæredygtigt.  

Overalt hvor bofællesskaber, fællesskabsøkonomier, moderne landsbyer og levende lokalsamfund popper op, er der kø for at være med. Men det handler ikke bare om en bedre hverdag for den enkelte.  

Mange af de nye fællesskaber vil også ændre noget – de vil skabe rammer for et samfund, som er mere inkluderende. Hvor færre føler sig udenfor. Hvor flere kan få lov at bidrage. Og hvor presset på klima og miljø er mindre.  

Tidsskriftet futuriblerne udgivet af Selskabet for Fremtidsforskning har samlet i alt 26 bidrag, der beskriver nogle af de mest visionære danske bud på fremtidens fællesskaber. Vol. 1 udkom i 2018 - nu kommer Vol. 2 med 12 nye fantastiske scenarier for, hvordan fremtidens fællesskaber vil udvikle sig.  

Eksemplerne spænder fra kooperative arbejdsfællesskaber og andelsøkonomier - herunder en kooperativ landsbymodel - over den grønne omstillings mange nye aktivistiske fællesskaber og dannelsesarenaer i organisationer og på højskoler - til spritnye mediefællesskaber og spisefællesskaber, der tager ansvar for den nærlokale sammenhængskraft på helt nye måder.  

Alt sammen skabt og udviklet nedefra uden nævneværdig offentlig støtte af nogle af vores mest innovative samfundsentreprenører.  

Det er formålet med futuriblerne at samle, synliggøre, anerkende og sprede kendskabet til disse samfundsentreprenører, så de kan inspirere og påvirke samfundsudviklingen.  

For den bedste måde at forudsige fremtiden på er at skabe den selv.

Anmeldelser (0)