Frihed: Martin Luther i kort form (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Niels Henrik Arendt

Forlag: Eksistensen
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788741001364
Udgave: 2. (16-10-2016)
Oplag: 1. (16-10-2016)
Første udgivelsesår: 2015
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 86
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
79,00 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Selv mennesker, der ikke står i nogen relation til kirken, kan i en vis forstand hævdes at være gennem-lutherske. Men på hvilken måde befinder vi os i arven fra Luther, og hvilke spørgsmål stiller hans tanker os over for i dag? Med afsæt i fem temaer lægger Frihed – Martin Luther i kortform op til en refleksion over Luthers betydning – i sin samtid og i dag. Egnet til studiekredsmateriale.
Martin Luther gjorde oprør mod kirkens magt. I vore dage (i DK) opfattes kirken i meget lille grad som en magtfaktor – hverken politisk, samfundsmæssigt eller i forhold til den enkeltes liv. Så hvorfor beskæftige sig med Luther? Har hans betydning ikke sejret sig selv ihjel?
Fordi hans opgør viser sig indirekte, ikke bare inden for kirken og teologien, men i hele samfundet og i den måde, hvorpå vi tænker om os selv. Selv mennesker, der ikke står i nogen relation til kirken, kan i en vis forstand hævdes at være gennem-lutherske.
Med afsæt i fem temaer, der hver præsenteres med eksempler fra Luthers egne skrifter, lægger bogen op til en refleksion over Luthers betydning – i sin samtid og i dag. Bogen egner sig til studiekreds-materiale eller til den læser, der på egen hånd vil kaste sig ud i Martin Luthers tænkning og dens 500-årige indvirkning på vores liv, tro og samfund.
De fem temaer har overskrifterne: Befrielse – Den store forudsætning – Ordet og sværdet – Hverdagen – Forandring kommer udefra.

Anmeldelser (0)