Nedsat pris! Frihed Forstør
Kategorier / sektioner:

Frihed (Bog, Hæftet)

Af: Zygmunt Bauman

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 144
Dato for udgivelse: 14-3-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
Oversætter: Tom Havemann
ISBN-13: 9788741224138
Produkt type: Bog
Originaltitel: Freedom
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

152,25 kr

-13%

Vejl. pris: 175,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

´Man kan sige hvad man har lyst til. Vi lever i et frit land´. Dette udtryk bruges ofte i Vesten uden at vi standser op og funderer over dets egentlige betydning. Men hvad fortæller det os hvis vi lytter efter? Det er hvad sociologen Zygmunt Bauman undersøger i denne bog, der udkom i England for første gang i 1988.
Udtrykket betyder først og fremmest at vi under frihedens betingelser kan gøre eller sige det der under andre betingelser ville være risikabelt. Det forhold siger dog ikke noget om hvilken virkning vores eventuelle udsagn eller handling vil have. ´Et frit land´ er ikke i sig selv en garanti for at vores handling vil føre til det ønskede resultat, eller for at det vi siger, bliver accepteret. Det at der er konsensus om at man frit kan sige og gøre som man vil, rummer desuden en stiltiende indrømmelse af at sandhed eller viden ikke er nødvendige forudsætninger for vores udsagn, og at en handling ikke behøver at være fornuftig for at blive accepteret.
Dermed fortæller udtrykket os at det at leve i et frit land betyder at handle på eget ansvar. Det står den enkelte frit for at forfølge sine mål, men det står også en frit for at fejle. Det første følger med det andet i en slags pakkeløsning. Det er de samfundsmæssige konsekvenser heraf Bauman tager stilling til i sin bog.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Frihed

Frihed