Nedsat pris! Frikendt: Det diskrete retsopgør med værnemagerne
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Frikendt: Det diskrete retsopgør med værnemagerne (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Steen Andersen

Forlag: Rosinante
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788763846714
Udgave: 1. (31-12-2021)
Oplag: 1. (31-12-2021)
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 320
Omslagsgrafiker: Peter Stoltze - Stolzedesign Aps
Originalsprog: Dansk

Forventes på lager: 31-12-2021

Formater / udgaver
271,20 kr

Levering : Kan forudbestilles (Udk. 31-12-2021)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I kølvandet på Danmarks befrielse opstod i retsopgøret med værnemagerne en interessekonflikt mellem det politiske system og modstandsbevægelsen. På basis af ny forskning sættes dette kapitel af danmarkshistorien i et helt nyt perspektiv.

Da tyskerne forlod Danmark i maj 1945, indledtes et retsligt efterspil mod de danske statsborgere, der blev anklaget for at have udøvet landsskadelig virksomhed under Besættelsen. 46 personer blev i perioden 1946-50 dømt til døden og henrettet, mens mere end 13.000 mænd og kvinder blev dømt i henhold til det såkaldte Straffelovstillæg og Værnemagerloven.

Med afsæt i de principielle sager, som nåede Højesteret i årene efter krigen, dykker rigsarkivar Steen Andersen ned i et omfattende og hidtil ubrugt arkivmateriale, der gør det muligt at følge nogle af sagernes nøglepersoner og deres dispositioner i detaljer. Vi kommer med ind bag den ellers lukkede del af voteringen i Rigets øverste juridiske institution. Resultatet er et opgør med den gængse opfattelse af forløbet og tegner et tydeligt billede af de beslutningsprocesser, der udspillede sig i magtens centrum. For hvem havde reelt magten? Hvem satte spillereglerne?

Anmeldelser (0)