Frispark
Kategorier / sektioner:

Frispark (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Svend Erik Milsgård

Forlag: Turbine
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 190
Dato for udgivelse: 1-3-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Illustrator: Sidsel Brix, Tanja Eijgendaal
ISBN-13: 9788770906838
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Tegner: Sidsel Brix, Tanja Eigendaal
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

276,40 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

 »Du er en tøs, fordi du holder med pigerne,« sagde Jonas og gik tættere på. »En røvslikker – det er, hvad du er!«
Jonas taler grimt til de andre i klassen. Og for det meste går det ud over Emil. I frikvartererne, når de spiller fodbold, går det helt galt. De hårde ord bliver værre og værre og snart eskalerer det til slåskampe og vold. Emil er træt af det, men hvad skal han gøre? Hvis han går til lærerne, bliver det sikkert meget værre. Emil må selv finde på noget ...
En letlæselig børnebog med slagfærdige illustrationer om drenge, piger, fodbold, mobning og venskaber. Bogen er velegnet som et udgangspunkt for en snak om trivsel i klassen og konflikter i skolegården.
Bogen er sat med stor, letlæselig sats og har et lix på 14, så den kan bruges både til selvlæsning og højtlæsning.
Forfatter Svend Erik Milsgaard har mange års erfaring med mobning og konflikter mellem børn fra sit arbejde som folkeskolelærer, og bogen er udarbejdet med læsesvage elever for øje.

Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
26-11-2016

rigtigt god

læser den med min skole synes den er fantastisk vi skriver også små historie til den fra hvert kapitel. og det er et kapitel hver dag. rigtig god ????????????

Bedømmelse 
27-02-2012

Bogen er beregnet til børns (selv)læsning, både gode og især mindre gode læsere. Fortællingen kan bære sig selv, den er sprogligt gennemarbejdet i forhold til målgruppen, og teksten har en masse identifikationspunkter, som de fleste børn kan genkende.
Bogens univers er ganske almindeligt, vi er i en almindelig 5. klasse på en almindelig dansk provins centralskole. Men under almindelighedens overflade ligger der nogle almene konflikter, i form af mobning og drillerier, som er de fleste børns vilkår i perioder af deres børne- og skoleliv. Offeret, de passive, medløberne, ”lederne”, eneren, de voksne og deres roller, de er her alle, og viser ind til de almindelige sociologiske ”naturlove”, som er i spil i en skoleklasse, der jo er et ”påtvunget fællesskab”, som børn ikke kan komme ud af, og som vi voksne derfor har en særlig forpligtigelse over for.
Der er et tydeligt handleperspektiv i bogen. Formentlig fordi forfatteren igennem et langt professionelt liv som lærer og skoleleder har skullet handle og løse konflikter på en inkluderende måde?
I en voksenoptik er konflikterne ganske banale og overfladiske. Småskænderier om fodbold i frikvartererne, sociologiske grupperinger i forhold til ”magt”, hvor konflikterne forskubber sig uden for skolens kontekst. Dermed har vi det eksemplariske præsenteret: De store konflikter, som børn skal lære om, krig og ufred, begynder i det små, i det nære i vores egen lille mikroverden, her hvor vi lever og interagerer med hinanden. Vi ser konflikten igennem bogens 12 årige hovedperson. Han er tynget og lidt lammet af begivenhederne. Hans forældre er forstående og tænksomme, det er hans held, i modsætning til hans modpol Jonas, hvis baggrund er beskrevet sådan, at man næsten bør have sympati for skurken Jonas! Der er sat 2 absolutte modsætninger op over for hinanden.
Bogen har mange anvendelsesmuligheder.

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

Frispark

Frispark