Nedsat pris! Fristaden Christiania Forstør
Kategorier / sektioner:

Fristaden Christiania (Bog, Indbundet)

Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Format: Indbundet
Sprog: Flere sprog
Sideantal: 217
Dato for udgivelse: 4-8-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
Oversætter: Sofie von Hauch samt Katja Holt Thuesen (Sulaima Hinds tekster)
Medforfattere: Peter Fallesen, Sulaima Hind
ISBN-13: 9788717040045
Produkt type: Bog
Forord: Erik Clausen
Fotograf: Peter Fallesen
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Ophavsangivelse: Peter Fallesen - Sulaima Hind
Paralleltitel: Christiana freetown
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

232,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Så er Christiania til debat igen
Med christianitternes svar på statens udspil til en ´normaliseringsaftale´, skaber fristaden igen overskrifter i medierne, og sådan har det faktisk altid været lige siden de første beboere gennembrød hegnet til Bådsmandsstræde Kaserne i 1971. Meningerne om fristaden har altid været delte, men de fleste kan være enige om, at ikke mange steder i Danmark er så unikt og enestående - og i øvrigt så kendt i verden udenom os.
I Peter Fallesen og Sulaima Hinds bog Fristaden Christiania kommer vi som læsere med på Christiania og møder nogle af de mennesker, der bor der, og besøger nogle af de steder, som udgør en stor del af christianitternes dagligdag lige fra fødsel til død. Mange har været på Loppen og i Den Grå Hal og har gået på volden og set de unikke huse langs vandet, endnu flere har hørt eller læst om Pusherstreet, men Christiania er også vinterbadeklubben ´Den våde lussing´, traditionen med ´De juleløses jul´, hvor over 1500 ensomme mennesker kommer til julemiddag, og et samfund i samfundet med børneinstitutioner, skraldeordning og fællesmøder. Peter Fallesens smukke fotografier, fine oplysende tekster og portrætter af beboerne kombineret med Sulaima Hinds poetiske stemningsskabende tekster giver et indblik i det hele. Et ægte og oprigtigt billede af livet på Christiania og de æstetiske kvaliteter ved stedet.
Med dansk og engelsk tekst.
Erik Clausen skriver i sin indledning til bogen:
»Peter Fallesen og Sulaima Hind viser her os andre en mulighed for at komme bag kulisserne, bag det komplekse billede af Christiania, som pressen, politikerne og problemdyrkerne har givet os. Peter Fallesen og Sulaima Hind kan ikke alene lide Christiania, de ikke alene bruger deres tid der og bor der, de er også forelskede i det! Og det er jo som med den forelskede, der ser lyset, det gode og det smukke, springer over påtrængende realiteter, - men hvad pokker må den forelskede ikke være forelsket? - Det er jo der, alting begynder. Vi har danske forfattere, der forelsket besynger provinsielle småbyer og landskaber, og vi har forelskede bedsteborgere og præster, der besynger, gud, konge og fædreland. Hvorfor skulle christianitterne ikke have lov til at være forelsket i Christiania.
Jeg håber, at fotografierne vækker din nysgerrighed, og at du ligesom tusindvis af andre københavnere, ja, fra hele landet, kommer ud og besøger Christiania. Vi går og cykler igennem de vidunderlige volde med de kunstfærdige eventyrlige pandekagehuse, som udsmykker voldene i en farverig arkitektur, der automatisk sætter spørgsmålstegn ved den arkitektur, der ude i virkeligheden skyder op i det liberalistiske København. Her på Christiania er det fantasien og livsglæden, der blomstrer. Det er jo ikke kun funktionalistisk at bo. Det kunne jo også være sjovt - ja, måske ligefremt en slags leg.«

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fristaden Christiania

Fristaden Christiania