Fritidsliv ved Køge Bugt Forstør
Kategorier / sektioner:

Fritidsliv ved Køge Bugt (Bog, Paperback)

Forlag: Frydenlund - Hovedstadsområdets Kulturhistoriske Arkiver
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 57
Dato for udgivelse: 1-8-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Redaktion: Caspar Christiansen m.fl.
Medforfattere: Mette Tapdrup Mortensen, Ditte Maria Sørensen, Poul Sverrild
ISBN-13: 9788771188325
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

129,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

To fortællinger om henholdsvis Hartmannsgave ved Køge Bugt og etableringen af Køge Bugt Strandpark. Det er to historier om at skabe rekreative områder til glæde og gavn for storbyens borgere. Læs med, hvis du interesserer dig for byudvikling og Københavns historie.
Fritidsliv ved Køge Bøgt fortæller om Høje-Taastrups kamp for at få del i rekreative områder til gavn for kommunens borgere. 
I 1920´erne og 1930´erne kom der øget fokus på glæderne ved friluftsliv og strandluft. Og ønsker om adgang til skov og strand sivede ned gennem de sociale lag. Fra de rige i Nordsjælland til middelklassen og arbejderne i byer og forstæder. Pludselig kom der kamp om arealerne ved kysten.
For Høje-Taastrups vedkommende lykkedes det at få en feriekoloni ved Karlslunde Strand. Det skete gennem en donation fra direktør Hartmann ved Hedehus-Teglværket, der kerede sig om sine arbejdere og deres ve og vel. Læs hele historien om Hartmannsgave i Fritidsliv ved Køge Bøgt.
Køge Bugt Strandpark giver et overblik over de politiske processer, der førte til indvielsen af strandparken i 1980 og de elskede strandområder og lystbådehavne langs vandet.
Kapitlet fortæller om de første tanker i 1920´erne, beslutningsprocesserne og den endelige etablering. Det er krydret med tilbageblik på den kulturhustoriske baggrund og det spirende badeliv langs Sydkysten. Det er en spændende historie om tilblivelsen af den strand, som alle storkøbenhavnere elsker.
Ditte Maria Sørensen er cand.mag. og tidl. museumsinspektør ved Forstadsmuseet. Mette Tapdrup Mortensen er cand.mag., ph.d. og museumsinspektør ved Kroppedal Museum. Poul Sverrild er mag.art., ph.d. og museumschef ved Forstadsmuseet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Fritidsliv ved Køge Bugt

Fritidsliv ved Køge Bugt