Frøken Julie: et naturalistisk sørgespil
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Frøken Julie: et naturalistisk sørgespil (Bog, Dansk)

Af: August Strindberg

Forlag: Dansklærerforeningen
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779967373
Udgave: 1. (09-11-2015)
Oplag: 1. (09-11-2015)
Første udgivelsesår: 2015
Sideantal: 149
Originaltitel: Fröken Julie
Oversætter: Sven Holm
Fagredaktør: Lars Granild
Formater / udgaver
220,80 kr
20,60 kr

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Det er midsommer, og der er fest i laden. I herregårdens køkken udvikler sig et intenst seksuelt og socialt magtspil mellem adelsfrøkenen Julie og herskabstjeneren Jean. En infernalsk - og fatal - magtkamp, hvor der konstant veksles mellem angreb og tilbagetog, komplimenter og fornærmelser, sårbarhed og brutalitet, drømme og desillusion.
Den verdensberømte svenske forfatter August Strindberg tager i den naturalistiske klassiker Frøken Julie (1888) fat i stadig aktuelle spørgsmål om klasse, køn, sex og magt. Stykket udgives sammen med Strindbergs forord, der står som et af det naturalistiske teaters vigtigste manifester – alt sammen i Sven Holms nye reviderede oversættelse. Oversættelsen er baseret på den tekstkritiske svenske ”Nationalupplagan” og hidtil bortcensurerede passager er inkluderet.
Dramaet er oplagt at læse som værk i gymnasiet. I bogen er derfor et fyldigt undervisningsmateriale med forslag til, hvordan man kan arbejde med dramaet i danskundervisningen. Den traditionelt danskfaglige tilgang til tekstanalyse suppleres her af en kreativ dramaturgisk, hvor eleverne også aktiveres fysisk.
Endelig er der til læreren og andre interesserede læsere et efterskrift, der introducerer til forfatterskabet og giver fortolkningsperspektiver på dramaet.

Anmeldelser (0)