Nedsat pris! Gashjertet
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Gashjertet (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Tristan Tzara

Forlag: Det Poetiske Bureaus Forlag
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793653788
Udgave: 1. (15-05-2019)
Oplag: 1. (15-05-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Serie: Bureauets Lommebibliotek
Indbinding: Paperback
Sideantal: 106
Originaltitel: Le coeur à gaz
Omslagsgrafiker: Mikkel Pape
Omslagsillustrator: Nete Banke
Forord af': Kenn Mouritzen
Oversætter: Kenn Mouritzen
Fotograf: Katrine Nielsen & Annette Asp Christensen
Originalsprog: Fransk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Gashjertet (Le Cœur à gaz), skrevet af Tristan Tzara i 1921, er et fransk mesterværk i det dadaistiske teater. For første gang foreligger teksten nu på dansk ved Kenn Mouritzen der også har skrevet et fyldigt forord.
For præcis 100 år siden stod verden midt i dadaismen: En internationalt toneangivende bevægelse indenfor den litterære og billedkunstneriske avantgardekunst skabt som en modpol til Første Verdenskrigs meningsløshed og de borgerlige kulturværdier. Bevægelsen var kendetegnet ved en blanding af udstillinger, manifester, manuskripter, simultanoplæsning af lyddigte og absurde optrin, gerne af provokerende art – alt sammen baseret på tilfældighedsprincipper i skabelsesprocessen. En af hovedkræfterne bag dada-bevægelsen var forfatteren Tristan Tzara. 
Gashjertet er en absurd parodi på de teatralske konventioner og et opgør med det borgerlige samfunds hykleriske facade – et meningsløst indspark i en verden uden mening. Her er tilfældighedernes meningsløshed pointen i sig selv. Også replikkerne i Gashjertet er brudstykker med mangel på mening. Deres orden er fordrejet, og de styres af uaflæselige intentioner – med skarp undtagelse af de monotone serier, som udgør en slags modpol til den tilfældige distribution. Men bag al den sproglige absurditet, finder man imidlertid konturen af en kærlighedshistorie: Øje og Mund, et par med problemer…    

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Gashjertet

Gashjertet