Nedsat pris! gid!: digte m.m.
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

gid!: digte m.m. (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Ole Perregaard

Forlag: Det Poetiske Bureaus Forlag
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793871052
Udgave: 1. (06-08-2019)
Oplag: 1. (20-08-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Paperback
Sideantal: 256
Omslagsgrafiker: Mikkel Pape
Omslagsillustrator: Ole Perregaard
Illustrator: Ole Perregaard
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den mest dadaistiske af de danske dadaister, Ole Perregaard, fyldte 6. august 2019 firs år, og det markerer Det Poetiske Bureaus Forlag med en udgivelse på ikke mindre end 256 sider med digte, tekster og billeder. Dadaismen er en kunstart, der blev grundlagt i reaktion mod 1. Verdenskrigs destruktive vanvid. Dens leg med virkelighed og sansning er en af flere forløbere for den mere kendte surrealisme, der opstod 10 år senere.


Om Ole Perregaards forrige udgivelse, ork! (2018) skrev bibliotekernes sagkyndige lektør: “Hvad er meningen med det hele? Over et år har Ole Perregaard skrevet digte og prosastykker, der er sat op som en ‘gagagnostisk dadadagbog’. Alle teksterne er daterede og lavet som en monologisk henvendelse fra et jeg til et du. [De] skriver sig ind i dadaismens tradition og forholder sig dermed anarkistisk og legende til alle konventioner og regler … Det handler om meningen med det hele og er ramme alvor, men alligevel hylende morsomt. Herlig udgivelse.”


Også den nye bog er opbygget som henvendelser til et du. Men Perregaard går flere steder mindst et skridt videre. Som her, hvor han skriver grundloven igennem, med paragraffer præget af kravet om at tage hensyn til hinanden:


"5. Alle og enhver borger, myndighed eller institution skal optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så at der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre, hverken for børn, borgere, myndigheder eller institutioner, og således at samfundets virke ikke unødigt hindres eller forstyrres. Der skal, uden undtagelse, vises hensyn over for alle dem, der befinder sig i landet."


Bogen er illustreret med dadaistiske farvecollager af forfatteren.

Anmeldelser (0)