Gidslet Forstør
Kategorier / sektioner:

Gidslet (Bog, Hæftet)

Af: Poul Abildgaard

Forlag: Unitas
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 128
Dato for udgivelse: 24-11-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
ISBN-13: 9788775177226
Produkt type: Bog
Anvendelighed: Fra 11 år
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
79,00 kr
epub
36,80 kr

79,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Gidslet handler om den vendiske fyrstesøn Jaroslaw fra Arkona. Han tages som gidsel af biskop Absalon og kong Valdemar, da de i 1100-tallet er på erobringstogt i Rügen i Nordtyskland for at kristne de ugudelige vendere. Jaroslaw bringes som gidsel med til Danmark og placeres på Sorø Kloster med munken Sebastian som sin vejleder. Her møder han kristendommen på godt og ondt, og med Jaroslaw tages læseren med rundt i middelalderens Danmark, hvor kristendommen sætter dagsordenen, men hvor magtbegær og intriger gør hverdagen uforudsigelig og usikker.
Romanen har rødder i den danske kirkehistorie, som det også var tilfældet for forfatterens udgivelse i 2004 Thors død, der handler om vikingesamfundets møde med kristendommen. De to bøger efterfølger hinanden historisk, men kan fint læses adskilt. Fælles for dem er det kirkehistoriske afsæt, der i bedste fortællestil er flettet ind og har givet de spændende bøger et interessant og virkelighedsnært grundlag.
Gidslet er for alle med interesse for historie og kirke, men dens korte fortættede form vil specielt tiltale unge. Bogen kan læses på egen hånd, men vil også egne sig som højtlæsningsbog.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Gidslet

Gidslet