Nedsat pris! Gjorde vi?
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Gjorde vi? (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Birthe Gyldion

Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771908718
Udgave: 1. (14-05-2018)
Oplag: 1. (14-05-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 388
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
188,70 kr
130,60 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Kim kommer til verden ved en fejltagelse. Faderen er lærer og moderen fabriksarbejder; de bliver gift, men der er store forskelle mellem dem, både hvad angår livsstil og miljø, så de bliver skilt efter få år, og drengen bliver derefter kastebold mellem dem. Fortællingen er socialrealistisk, moderen får forældremyndigheden, og faderen søger til Grønland som lærer. Senere vender han atter hjem og får til sin store lettelse endelig lov til at være noget for sin søn. Derefter følger vi Kim, til han bliver voksen.      


Uddrag af bogen

Kim var kommet uden for landsbyen, han trampede indædt i pedalerne, for vinden var blevet en anelse skarpere her i det åbne land. Ved en drejning af vejen fik han den også stik imod. Fandens også, det var sgu hårdt nok at køre på den forpulede cykel i forvejen, og så skulle det også være modvind. Han havde altid modvind, altid, lige meget hvad, så skulle han kæmpe sig igennem modvind. Der var ingen, der hjalp ham, slet ingen, de var alle sammen imod ham. Han snøftede, så græd han igen, det var sgu noget lort alt sammen, man ku’ lige så godt ta’ billetten, der var såmænd ikke en skid, der ville savne ham. Aldrig en. Cyklen slingrede faretruende.        


Om forfatteren

Birthe Gyldion er kronikør, kontorist og lokalhistoriker og er optaget af samfundsdebatten, af udviklingen i tiden og af de sociale forhold for både børn og ældre. Hun debuterede som romanforfatter i en alder af 91 år i 2017, og nu foreligger roman nummer to med bogen om Kim. Tidligere er af samme forfatter udkommet en lokalhistorie: Ti kirker, 6 godser og alle vore bøndergårde.

Anmeldelser (0)