Glasnøglen: detektivroman Forstør
Kategorier / sektioner:

Glasnøglen: detektivroman (Bog, Hæftet)

Af: Dashiell Hammett

Forlag: Rosenkilde Bahnhof
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: En Dashiell Hammet krimi
Sideantal: 242
Dato for udgivelse: 27-8-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Oversætter: Knud Søgaard
ISBN-13: 9788771740479
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Silvana Nikolic
Originaltitel: The glass key
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

110,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

På vej hjem fra aftenens uheldige spillerunder finder gambleren Ned Beaumont liget af senatorens søn, den 26-årige Taylor Henry. Før han går til politiet, underretter Ned Beaumont sin ven, politikeren Paul Madvig om mordet. Denne er ikke synderligt interesseret, selvom Taylor Henry var hans modkandidat til det kommende valg. Paul bliver imidlertid mistænkt i sagen, og Ned kæmper for at redde ham ud af det politiske spil, der omgiver dem begge.
Glasnøglen var efter sigende Hammetts egen favorit blandt hans egne bøger. Oprindeligt udkom den som en serie skrevet til pulp fiction-magasinet "The Black Mask" i 1930, siden blev delene samlet og udgivet i bogform i 1931. "The Black Mask" blev spændings- og drengelæsning for en hel generation. Bladet fik ikonisk status og blev genintroduceret til moderne generationer som inspirationskilde nummer 1 for Quentin Tarantinos film "Pulp Fiction".
"Dashiell Hammett er uden mindste tvivl den bedste af alle amerikanske detektivforfattere." - Sinclair Lewis
Dashiell Hammett(1894-1961) var amerikansk kriminalforfatter, og skrev en række verdensberømte detektivromaner, deriblandt Malteserfalken. Hammett betragtes som en af de allerstørste blandt genrens forfattere og har været inspirationskilde for efterfølgende detektivromaner med sin hårdkogte og maskuline prosa. Som en markant litterær stemme i sin samtid formåede Hammett at forene nogle af sin kulturs dybeste modsætninger med en realisme, der tåler sammenligning med Ernest Hemingway.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Glasnøglen: detektivroman

Glasnøglen: detektivroman