Nedsat pris! Goddag, det er hjemmesygeplejersken Forstør
Kategorier / sektioner:

Goddag, det er hjemmesygeplejersken (Bog, Hæftet)

Af: Sonja Ølgaard

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 152
Dato for udgivelse: 26-6-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788771904727
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Susanne Skovmøller
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
120,75 kr
epub
77,00 kr

120,75 kr

-24.5%

Vejl. pris: 159,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Der er et stort spring fra at være hospitalssygeplejerske i København og til at være hjemmesygeplejerske langt ude på landet. Alene det at møde patienterne i deres egne omgivelser kan give nogle udfordringer. Og det førte jeg dagbog over. Her beskrives den rivende udvikling inden for hjemmeplejen ude på landet fra 1971 og til efter årtusindeskiftet. Hvordan var arbejdsvilkårene, og hvordan klarede patienter og sygeplejersker de til tider vanskelige vilkår uden nutidens hjælpemidler og uden hjemmehjælpere? Da jeg gik på pension som 66-årig, satte jeg mig og redigerede mine optegnelser. Mine oplevelser som hjemmesygeplejerske har resulteret i 21 korte og næsten alle morsomme historier i novelleform. En forfatter læste nogle af dem og sagde: Hvorfor tager du ikke og holder foredrag om den tid og dine oplevelser? Så ved du også, hvad folk er interesseret i. Det gjorde jeg, og det er blevet til 51 foredrag rundt om i landet. Det sluttede ved udgangen af 2015 på grund af sygdom. Og nu er bogen færdig.
Uddrag af bogen   
Jeg ved faktisk slet ikke, hvad jeg skal gøre, sagde han, mens han sad og vred sine hænder. Herregud, 85 år og have så mange problemer, tænkte jeg. På den anden side havde det jo givet ham en afveksling i dagligdagen. - Mon ikke, vi skal tage en ting ad gangen. De vil gerne have, at hun kommer? - Ja. Jeg syntes at spore lidt mere liv i hans øjne ved det spørgsmål. - Men De er bange for at blive overfaldet? Han nikkede. - Skal vi så ikke sige, at jeg ringer kl. 20 og præsenterer mig som hjemmesygeplejersken. - Ja, tak, og hvis jeg behøver hjælp, så siger jeg, at jeg stadig er upasselig. - Og hvis damen bliver, så må De altså selv klare situationen med hjemmehjælperen. Denne gang smilede han og nikkede.
Om forfatteren 
Sonja Ølgaard (f. 1936) er gift og har to sønner. Hun blev uddannet til sygeplejerske i 1958 fra Københavns Kommune Hospital og har arbejdet i såvel hjemmeplejen som på hospitaler. Hun har i årenes løb skrevet mange artikler til tidsskriftet TEGL samt kronikker og artikler bl.a. til dagspressen. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Goddag, det er hjemmesygeplejersken

Goddag, det er hjemmesygeplejersken