Nedsat pris! Grænseland - krig og kulturmøde Forstør
Kategorier / sektioner:

Grænseland - krig og kulturmøde (Bog, Paperback)

Forlag: Columbus
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 171
Dato for udgivelse: 22-10-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Redaktion: Kjeld Mazanti Sørensen
Medforfattere: Mette Hermann m.fl.
ISBN-13: 9788779700963
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Ophavsangivelse: Mette Hermann m.fl.
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

247,35 kr

-17%

Vejl. pris: 298,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Denne bog er beregnet til undervisning i AT på stx, med inddragelse af fagene historie, dansk, tysk og samfundsfag. Hvert fag bidrager med sit fags teorier og metoder i oversigtskapitler, hvortil der er knyttet tekster og billeder. Bogen kan således bruges såvel enkeltfagligt som tværfagligt.
Bogen giver eleverne en række redskaber til at forstå det, som er anderledes. Dermed kan den bidrage til at styrke elevernes interkulturelle kompetencer. For gennem beskæftigelsen med det danske mindretal - med mennesker der i geografisk og identitetsmæssigt forstand lever i et grænseland - får eleverne en mulighed for at udvide deres synsfelt og forståelse af, hvad det vil sige ikke at have et entydigt nationalt tilhørsforhold.
Det vil være en aha-oplevelse af de store, når det går op for dem, at der bor mennesker syd for grænsen, hvis nationale identitet har været under voldsomt pres gennem områdets århundredelange blodige historie. Og at især de unge her, der føler sig danske, samtidig oplever deres dobbeltidentitet dansk/tysk som en gevinst - ikke kun for dem selv, men også for de samfund, de lever i. Det kan sætte den danske monokultur i perspektiv, og det kan få eleverne til at reflektere over deres egen kulturelle identitet. Og det kan måske medvirke til starte en proces hen mod en refleksion og en mere differentieret opfattelse af henholdsvis det fremmede og det danske.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Grænseland - krig og kulturmøde

Grænseland - krig og kulturmøde