Nedsat pris! Grænsen er overskredet
Kategorier / sektioner:

Grænsen er overskredet (Bog, Paperback)

Af: Uwe Brodersen

Forlag: Ådalen
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 327
Dato for udgivelse: 7-12-2017
Udgivelse: 2017.
ISBN-13: 9788793523135
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk

3 - 8 hverdage

298,80 kr

-17%

Vejl. pris: 360,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Jeg forsøger i bogen at beskrive det dansk/tyske forhold i grænselandet både under og efter besættelsestiden. Desuden belyser jeg Det Tyske Mindretals rolle både som offer og som skyldig. De var alt for længe om at tage et medansvar. Mit personlige indtryk er, at der stadig ligger noget had begravet i Sønderjylland.
Efter at besættelsestiden var ophørt, fandt jeg frem til nogle mystiske hændelser i Padborg, men også i Flensborg Fjord, Alssund og Gelting Bugt skete der mystiske ting med dansk islæt. Og de sidste 20 dage, hvor Flensborg var regeringsby, forekom der hændelser, der endnu ikke rigtig er belyst. Mange topnazister forsvandt over den grønne grænse ved Kruså.
Bogen beskriver også drabet på en bager i Padborg den 9. maj 1945. Den Danske Brigade påstår, at de skyder bageren (Asmus Jensen) på flugt over grænsen. Men ved hjælp af diverse dokumenter kan vi bevise, at dette ikke er rigtigt. Officielt bliver sagen lukket i 1947. I første omgang blev arkivindsigt nægtet. Men sidenhen har vi fået lov til at kigge i arkiverne. Og dette skete efter, at vi havde kontaktet den myrdedes datter og kone. Disse to gav også værdifulde informationer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Grænsen er overskredet

Grænsen er overskredet