Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Grønlandstekster (Bog, Hæftet)

Af: Per Kirkeby

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 206
Dato for udgivelse: 8-11-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Redaktion: Asger Schnack
ISBN-13: 9788779736245
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Træsnit: Per Kirkeby - Kunstner: Per Kirkeby
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
193,75 kr
zip_mp3
87,95 kr

193,75 kr

-22.5%

Vejl. pris: 250,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Per Kirkeby (f. 1938) er uden tvivl Danmarks største nulevende kunstner og sin generations bedste bud på en verdenskunstner. Hans billedkunstneriske produktion er overvældende af omfang, såvel inden for maleri, skulptur, grafik som inden for andre medier. Per Kirkeby også ophavsmand til et stort forfatterskab, der omfatter mere end 80 titler - digtsamlinger, romaner, essays og andre prosabøger. I Grønlandstekster har han valgt at skrive sit livs historie gennem et særligt - men vigtigt – hjørne af sin tilværelse, nemlig de mange rejser og ekspeditioner til Grønland.
Per Kirkeby kom første gang til Grønland i1958 som geologistuderende, og siden har han været af sted mindst tolv gange. Faktisk har han været der oftere, men bogen handler om de rejser, han selv betragter som ekspeditioner, dvs. rejser med et mål i modsætning til ferierejser. De første rejser var geologiske ekspeditioner, men hurtigt blev målet snarere af kunstnerisk art.
Grønlandstekster er skrevet retrospektivt, men tæt på begivenhederne. Det er en erindringsprosa af høj kvalitet, der gør rejsens detaljer nærværende og levende for læseren. Metoden er den anekdotiske fortælling, og tilbageblikket er på samme tid nøgternt og humoristisk. Per Kirkeby blander - som i flere af sine tidligere bøger - forskellige teksttyper, dagbog, rapport, kommentar, og reflektererover det ene spor i det andet.
Bogen er illustreret med to træsnit og ti raderinger. De giver - sammen med teksten – et godt indtryk af, hvor betydningsfulde hans oplevelser på Grønland har været for det kunstneriske værk. Ja, man kan sige, at han blev til som kunstner på de tidlige ekspeditioner.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Grønlandstekster

Grønlandstekster