Nedsat pris! Grundlovsforhøret: regler og afgørelser om anholdelse, varetægtsfængsling, isolation, erstatning mv. Forstør
Kategorier / sektioner:

Grundlovsforhøret: regler og afgørelser om anholdelse, varetægtsfængsling, isolation, erstatning mv. (Bog, Indbundet)

Af: Jørgen Jochimsen

Forlag: Karnov Group
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 435
Dato for udgivelse: 23-3-2015
Udgivelse: 2. udgave, 2015.
ISBN-13: 9788761936370
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

925,65 kr

-1%

Vejl. pris: 935,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Grundlovsforhør er den populære betegnelse for det retsmøde, der afholdes, når politiet fremstiller en anholdt for en dommer for at få den anholdte varetægtsfængslet.

Bogen omhandler retsplejelovens bestemmelser om anholdelse og om sigtedes fremstilling i et grundlovsforhør. Reglerne om dørlukning, navneforbud og referatforbud er beskrevet, ligesom der er redegjort for reglerne om, hvornår der kan ske varetægtsfængsling, herunder varetægtsfængsling i isolation.

Bogen gennemgår også betingelserne for at iværksætte straffeprocessuelle tvangsindgreb, såsom telefonaflytning, ransagning, legemsundersøgelse mv.

Herudover indeholder bogen en fremstilling af reglerne for frihedsberøvelse i henhold til politiloven, tilbageholdelse af unge under 15 år, reglerne om erstatning i anledning af ulovlig frihedsberøvelse og reglerne om klager over og straffesager mod politipersonale.

Nyt i 2. udgaven:
Vigtige, fortrinsvis nyere, retsafgørelser inden for de enkelte områder, som omtales i bogen, er refereret ligesom nye afsnit er føjet til bl.a. afsnit 5.10 om udlevering til udlandet af personer til strafforfølgning eller straffuldbyrdelse.

Målgruppe:
Jurister, som deltager i straffeprocessen, journalister, som refererer fra retsmøder, og andre, der interesserer sig for retsgrundlaget for de afgørelser, der dagligt bliver truffet af domstolene vedr. varetægtsfængsling, kan få udbytte af bogen.
Om forfatteren:
Jørgen Jochimsen har været ansat ved domstolene i 30 år, heraf 20 år som landsdommer, senest som retsformand, ved Vestre Landsret. Forfatteren har skrevet en række bøger om straffeprocessuelle emner, bl.a. Bevisførelse i retssager og Hovedforhandling i straffesager.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Grundlovsforhøret: regler og afgørelser om anholdelse, varetægtsfængsling, isolation, erstatning mv.

Grundlovsforhøret: regler og afgørelser om anholdelse, varetægtsfængsling, isolation, erstatning mv.