Grundstødt Forstør
Kategorier / sektioner:

Grundstødt (Bog, Indbundet)

Af: Seita Vuorela

Forlag: Turbine
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 355
Dato for udgivelse: 19-6-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Oversætter: Siri Nordborg Møller
Illustrator: Jani Ikonen
ISBN-13: 9788740603217
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Originaltitel: Karikko
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Finsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

332,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Der er mange gode grunde til, at Grundstødt blev tildelt Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris, da den blev uddelt for første gang.
Seita Vuorela har skrevet en meget original og fængslende historie om to brødre, Mitja på fjorten og Vladimir på femten,som holder ferie i en autocamper på en afsidesliggende campingplads sammen med deres mor for at komme på afstand af den tragedie, brødrene kort forinden har været involveret i. En nær ven blev dræbt, da han faldt ned fra den forladte silo, drengene kravlede op i, delvis drevet af eventyrlyst og vovemod. Mitja og Vladimir har sorgen og chokket med sig.
I sin skildring af døden og sorgprocessen har forfatteren ladet sig inspirere af eventyrets og myternes smukke billedsprog, særligt græske sagn og H.C. Andersens eventyr De Vilde Svaner. Samtidig har hun sit eget sprog, der bevæger sig følsomt fra et kontant nutidigt drengesprog med slang til maleriske og poetiske iagttagelser. Det er den magiske realisme, der her har fået et personligt sprogligt udtryk i denne. En bevægende,modig og fantastisk fortælling om død og adskillelse for to forskellige pubertetsdrenge. Kan læses såvel af unge som af voksne.
Seita Vuorela (1971-2015) var forfatter, journalist og fotograf og underviste i kreativ skrivning. Turbine har desuden udgivet hendes ungdomsroman Mulighedernes Hus under navnet Seita Parkkola.
Illustrator Jani Ikonen har lavet bogens smukke og stemningsfyldte omslag og de sorthvide, fotoagtige tegninger, som pryder romanens indmad og understreger romanens sørgmodige og sjælfulde tone.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Grundstødt

Grundstødt